Höstens barnkultur avslöjas på programsläpp på stadsbiblioteket

På lördag den 2 september bjuds det in till programsläpp på stadsbiblioteket för höstens barnkulturföreställningar.
- Den som är på plats kommer få all information om vad som kommer i höst och vad man kan förvänta sig. Lördagens programsläpp innehåller också andra roliga aktiviteter, säger Charlotta Byberg, kultursamordnare på Uddevalla kommun.

Cirkus Trattofon kommer med föreställningen Radio Trattofon lördag 2 september. Foto JP Bichard.

De 100 första barnen kommer kommer att få pysselpåsar, som följs av tipspromenad, lördagsgodis och inte minst föreställningen Radio Trattofon.

- Vi har bokat två föreställningar av Radio Trattofon, en halsbrytande humorföreställning, som passar hela familjen. Föreställningen måste förbokas, vilket man gör på stadsbibliotekets barnavdelning, information om det finns på uddevalla.se/barnkultur, säger Charlotta Byberg.
På frågan om vad som kommer i höst är Charlotta mer fåordig om, det ska ju avslöjas på lördagens släpp, men hon kan avslöja att det kommer bli nycirkus, teater, sagostunder, bäbisföreställningar, spöklördag och julshow.

- Det ska bli så kul med det här släppet, det är första gången vi gör det på det här viset. Vi ser verkligen fram mot att få höra vad folk tycker, allt från föreställningar till mer konkreta saker som tider. Det här är även ett tillfälle för oss att få möjlighet att prata med våra besökare, vilket ger jättemycket, säger Charlotta Byberg och fortsätter.

-På lördag kommer vi även publicera en webbenkät som kommer finnas hela hösten för att undersöka vad allmänheten tycker om vår verksamhet. Här finns det en möjlighet att påverka. Det är en möjlighet som jag hoppas många tar och information som vi är väldigt intresserade av att få veta.

Program

10.30: Programmet släpps, vi berättar kort om vad som kommer under hösten. Vi delar ut pysselpåsar till de första 100 besökarna (barn). Bara kom, ingen förbokning!

10.30-14.00: Lördagsgodis, tipspromenader, prata barnkultur med oss, få ett ex av höstens barnkulturprogram. Bara kom, ingen förbokning!

11.00 och 13.00: Radio Trattofon, obs begränsat antal platser, måste förbokas, se info nedan.

Länk till uddevalla.se/barnkultur