Ramnerödsskolan invigd med musik och sång
- Kommer att möta behoven i området en lång tid framöver.

Det var en glädjens och stolthetens dag i Ramneröd när över 450 entusiastiska elever samlades i idrottshallen för att officiellt inviga den nya och ombyggda Ramnerödsskolan. Invigningen blev en minnesvärd händelse för eleverna som präglades av musik, sång och tal.

Roger Ekeroos, ordförande för barn- och skolnämnden, håller invigningstal

Roger Ekeroos, ordförande för barn- och skolnämnden, håller invigningstal

Höjdpunkten under invigningsceremonin var elevernas musikaliska framträdanden som satte tonen för dagen. Kulturskolan öppnade med att framföra Veronica Maggios låt "Välkommen in," vilket möttes av jubel från åhörarna. De yngsta eleverna följde upp med en körprestation och framförde Lalehs hit "Goliat," vilket fyllde idrottshallen med glädje.

Invigningstalaren var Roger Ekeroos, ordförande för barn- och utbildningsnämnden, som betonade den långa resan som ledde till dagens Invigning. För sex år sedan togs beslutet att renovera och fördubbla storleken på Ramnerödsskolan, och resultaten är imponerande. Ekeroos hyllade det arbete som utförts av alla som varit inblandade i projektet och underströk skolans roll i att möta behoven för utbildning i området.

 

 

Efter invigningsceremonin erbjöds de inbjudna gästerna en guidad tur i den nybyggda och nyrenoverade skolan.

Ramnerödsskolan har genomgått omfattande om- och tillbyggnad, inklusive en betydligt större idrottshall, en modern idrottsplats, lekfulla utomhusmiljöer samt inspirerande och moderna skollokaler inomhus. Skolan har också integrerat energieffektiva lösningar, såsom solceller på taket, fjärrvärme och toppmodern ventilationsteknik.

Ramnerödsskolan är nu en fullskalig F-9 skola med kapacitet att rymma mellan 650 och 750 elever och kommer att möta behoven i området en lång tid framöver.