Uddevalla är utsedd till Sveriges husbilsvänligaste kommun

Vilken ära! På lördagen fick Uddevalla kommun ta emot priset som ”Sveriges husbilsvänligaste kommun 2023”. Utmärkelsen delades ut av Husbilsklubben.se under en ceremoni på Färjestads travbana i Karlstad.

de nya ställplatserna blir grusade och ligger ovanför Bodele badplats

Kommunfullmäktiges förste vice ordförande Fredrik Stengavel fick ta emot utmärkelsen från Husbilsklubben.se i helgen.

- Vi är otroligt glada över att få denna utmärkelse, det känns jättefint och hedersamt. Nu färdigställer vi en ny ställplats för husbilar på Bodele vid Gustafsberg i Uddevalla, som troligen kommer att bli en av Västsveriges finaste. Läget är helt fantastiskt med utsikt över havet och närheten till Gustafsberg och Strandpromenaden med dess vackra miljöer, säger Fredrik Stengavel, förste vice ordförande i Uddevalla kommunfullmäktige.

Lyfta fram kommuner som uppmärksammar husbilsturism

Husbilsklubben.se är idag Sveriges och Nordens största förening för husbilsåkare med mer än 16 000 medlemmar. Klubben lanserade 2013 utmärkelsen ”Sveriges husbilsvänligaste kommun”. Syftet är att lyfta fram de kommuner som uppmärksammat denna växande grupp inom turistnäringen.

Motivering till utmärkelsen

Uddevalla kommun får utmärkelsen ”Sveriges husbilsvänligaste kommun 2023” av Husbilsklubben.se med följande motivering:

”Uddevalla kommun verkar ha förstått det här med husbilsturism. Sedan tidigare finns ett antal husbilsplatser både centralt och ute i skärgården. Utöver det håller kommunen på att färdigställa ytterligare platser vid Gustafsberg som ska vara klara våren 2024. På kommunens hemsida finns också information om vad som gäller för husbilar i kommunen. Man känner sig välkommen som husbilsåkare i Uddevalla.”

Uddevalla kommun har nominerats av medlemmar i Husbilsklubben.se och var en av fem nominerade kommuner.

Läs mer på www.husbilsklubben.se
Mer information om Uddevallas nya ställplatser vid Gustafsberg
Information om parkeringar och ställplatser

två män

Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.se, delade ut priset till Uddevalla kommun som representerades av Fredrik Stengavel, förste vice ordförande i kommunfullmäktige.

ställplatser som byggs färdigt

Ställplatserna vid Bodele kommer att vara klara innan semestrarna.

badplatsen

Innan semestrarna är de nya ställplatserna för husbilar klara intill Bodele badplats vid Gustafsberg. Det blir ett riktigt kanonläge med havsutsikt för semesterfirare som vill stanna till ett par nätter i Uddevalla.