Välkommen till invigning av Rimnersbadet

Äntligen är det dags! Lördagen den 15 juni inviger vi Rimnersbadet, Uddevallas nya, stora simanläggning som är byggd för att klara SM-standard för 25-meterstävlingar. Det blir ett späckat program med musik, tal och uppträdanden. Komikerbröderna Daniel och Emil Norberg, cirkusprinsessan Johanna Abrahamsson, barn och unga från idrottsföreningar, Kulturskolan och Uddevalla gymnasieskola Sinclair medverkar på denna historiska dag.

50 metersbassängen är stor och ljus med läktare intill

Nu kan du snart bada i Rimnersbadets bassänger! Lördagen den 15 juni invigs Uddevallas nya fina anläggning och samma dag öppnar badet för allmänheten. På bilden syns 50-metersbassängen.

Festligheterna startar klockan 11 på lördag 15 juni på torget framför entrén till Rimnersbadet och fortsätter därefter inne i badanläggningen. Invigningsprogrammet avrundas utanför anläggningen cirka klockan 13. Efter invigningen kommer Rimnersbadet att öppna dörrarna för de allra första badgästerna som vill ta ett premiärdopp i bassängerna.

- Rimnersbadet är en fantastiskt fin anläggning. Den blir det senaste tillskottet i det idrotts- och evenemangsområde som hela Rimnersområdet utgör. I och med att Rimnersbadet nu är klart så står vi rustade för både SM i simning och SM i friidrott här i Uddevalla, säger Martin Pettersson, kommunstyrelsens ordförande.

Rimnersbadet är Uddevallas nya, fina anläggning för motion, undervisning, träning och tävling. Simhallen innehåller bland annat en stor 50-meters multibassäng med tio banor som håller SM-standard för 25-meterstävlingar. Rimnersbadet är en cirka 5 400 kvadratmeter stor anläggning med Rimnershallen och Rimnersvallen tätt intill.

Massor med aktiviteter ute och inne

Under invigningen av Rimnersbadet är Uddevallas ambassadörer Daniel och Emil Norberg konferencierer. Det blir tal av kultur och fritidsnämndens ordförande Gösta Dahlberg, samt tal av före detta världsmästarinnan och världsrekordinnehavaren i simning Louise Karlsson, styrelseledamot i Svensk simidrott. Kulturskolans elever bjuder på musik, sång och dans och elever från estetprogrammet på Uddevalla gymnasieskola Sinclair gör musikuppträdande.

Därefter fortsätter festligheterna inne i Rimnersbadet med uppvisning av Uddevalla gymnastik och parkour och Uddevalla Sim vid 50-metersbassängen. Inne i Rimnersbadet sker också den officiella invigningen med en ceremoniell bandknytning där flera idrottsföreningar medverkar.

Invigningen avrundas slutligen utomhus med torgmingel med idrottsföreningar, sambamusik med Kulturskolan och uppträdande av Uddevallas ambassadör cirkusartisten Johanna Abrahamsson.

Fritt inträde till Rimnersbadet efter invigningen

Efter att invigningen avslutats är det möjligt att komma in på Rimnersbadet och bada. Under hela lördagen den 15 juni från klockan 13.00 är det fritt inträde till Rimnersbadet, passa på att vara bland de första som får testa bassängerna! Badet stänger klockan 18.00 denna dag.

Varmt välkommen till invigningen av Uddevallas unika simanläggning!

Program invigning av Rimnersbadet 15 juni

Invigningen startar på torget utanför entrén till Rimnersbadet 11.00
Kulturskolans elever bjuder på musik, sång och dansuppträdande
Välkommen till invigningen av Rimnersbadet, konferencierer Daniel och Emil Norberg
Kulturskolans elever bjuder på musik, sång och dansuppträdande
Tal av Gösta Dahlberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Uddevalla kommun
Tal av Louise Karlsson, styrelseledamot Svensk simidrott
Musikframträdande med elever från estetiska programmet, Uddevalla gymnasieskola Sinclair
Välkommen in till Rimnersbadet!
Cirka 11.30 Inslussning till Rimnersbadets 50-metersbassäng
Uddevalla gymnastik och Parkour, uppvisning
Uddevalla Sim, uppvisning
12.00 Ceremoniellt knytande av band under hymn
Invigningen fortsätter utomhus
12.15 Utslussning ut ur Rimnersbadet via badgallerian och foajé, invigningen fortsätter utomhus
12.10 –13.00 Torgmingel utomhus med idrottsföreningarna IK Rössö, IK Orient och Uddevalla Sim. Underhållning med Cirkusexpressens Johanna Abrahamsson, musik med Kulturskolans sambaorkester.
Cirka 13.00 invigningen avslutas. Rimnersbadet öppnar dörrarna för de allra första badgästerna.
IK Rössö spelar match mot BK Häcken på Rimnersvallen.

Fakta om Rimnersbadet

 • Rimnersbadet är en unik simanläggning för motion, undervisning, träning och tävling som är cirka 5 400 kvadratmeter stor och ligger på Rimnersområdet, med Rimnersvallen och Rimnershallen tätt intill. Rimnersbadet knyts samman med Rimnershallen via en glasgång.

 • Rimnersbadet innehåller 50-metersbassäng, undervisningsbassäng, barnbassäng, badgalleria, omklädningsrum, café och reception.

 • Rimnersbadet håller SM-standard för 25-meterstävlingar.

 • Simhallen har en 50-meters multibassäng med tio banor och tekniskt avancerade startpallar. Bassängen har också integrerad djupdel med hopptorn, samt höj- och sänkbar mittendel. Vattentemperaturen är 26,5 grader.

 • Rimnersbadet rymmer upp till 1100 åskådare vid 50-metersbassängen, vilket uppfyller SM-krav för 25-meterstävlingar. Den fasta läktaren på ena långsidan har plats för 500 personer. Dessa kan kompletteras med 200 platser på det höj- och sänkbara golvet i bassängen samt 400 platser på motsatta långsidan av bassängen.

 • Hopptornet vid 50-metersbassängen har tre avsatser för hopp: en från 5 meters höjd, en från 3 meters höjd och en från 1 meters höjd. Vattendjupet vid hopptornet är 3,8 meter. I djupdelen finns även mål uppsatta för undervattensrugby.

 • 50-metersbassängen är en multibassäng som kan avdelas i upp till tre sektioner så att det går att ha tre olika aktiviteter i bassängen samtidigt. Detta kan ske tack vare broarna i mitten av bassängen med det höj- och sänkbara golvet.

 • Undervisningsbassängen har också höj- och sänkbart golv. Bassängen kan anpassas efter behov, golvet går att höjas upp till vattenytan eller som lägst ner till 2 meters djup. Vattentemperaturen är 34 grader.

 • Barnbassängen innehåller lekfulla figurer, en grotta med jätten Rimner och en mindre rutschkana. Det bubblar och strilar vatten ur flera av figurerna. Vattentemperaturen är 34 grader.
 • I Rimnersbadet finns sju omklädningsrum med sammanlagt 500 låsbara omklädningsskåp. Skåpen öppnas och stängs med entrétagg (digital låsanordning), det finns också duschar med avskiljande väggar, duschbås, toaletter och bastu.

 • Efter omklädningsrummen finns badgallerian, ett inglasat område där man kan ta sig vidare till barnbassängen, undervisningsbassängen eller 50-metersbassängen.

 • Intill receptionen finns en cafédel med ett 70-tal sittplatser. Cafédelen har på ena sidan utsikt mot Rimnersvallen. Caféet erbjuder matigare mackor, sallader och fika.

 • Utanför Rimnersbadet finns 320 parkeringsplatser.

Mer information om Rimnersbadet

barnbassängen från ovan

Barnbassängen innehåller små pooler och lekfulla figurer.

barnbassängen

Barnbassängen har en grotta med jätten Rimner och en gul rutschkana.

undervisningsbassängen

Undervisningsbassängen har höj- och sänkbart golv.

cafe med bord och stolar

Caféet i Rimnersbadet har ett 70-tal sittplatser.