Nu planteras sommarens blommor

Rosa, orange, lila och rött. Det blir varma och färgsprakande blommor i årets sommarrabatter. Nu planteras sommarens fägring.

en kvinna och en man sitter och plockar i plantor som står på marken, de ser glada ut

Jenny Larsson och Lennart Andersson, arbetsledare från gatu- och parkavdelningen, ser över årets sommarblommor som håller på att planteras ut nu.

Sammanlagt kommer cirka 10.000-11.000 plantor att sättas ut. Målet är att alla blommor ska vara ute innan midsommar, antingen i urnor eller i rabatter.

I år planteras bland annat begonia, pelargon, plymört, alstromeria, dahlia, palettblad, amarantus, lobelaria, flitiga Lisa, syrenbudleia, nejlika, petunia, canna, svartöga, lobelia, nemesia, lejongapsranka, solöga och vädd.

- Vi har försökt tänka på att skapa mycket färg och form. Tyvärr har vi inte fått alla de växter vi beställt så det kan se lite glest ut nu i början men vi tror att det kommer att växa till sig under sommaren, säger Jenny Larsson, arbetsledare på gatu- och parkavdelningen.

Rött och vitt vid Rimnersområdet och infarterna

Eftersom det blir SM i friidrott i Uddevalla i slutet av juni, så syns även det i några av urnorna. Vid in- och utfart till Fjällvägen från riksväg 44 står röda och vita blommor – som knyter an till idrottsföreningen IK Orients färger. Även vid Rimnersområdet kommer det att sättas ut urnor med blommor i rött och vitt.

Sommarblommor kommer även att planteras eller sättas ut vid:

Margretegärdeparken
Thordénparken
Sörkälleparken
Kungsgatan
Kungstorget
Norra och Södra Hamngatan
Lancaster (vid Biostaden)
Hasselbacken
Södra Hamnen
Kampenhof
Dalabergs centrum
Ljungskile centrum

blandade blommor
blommor i urnor