Nu öppnar ställplatsen för husbilar på Bodele

Lagom till midsommar öppnar den nya ställplatsen för husbilar på Bodele i Uddevalla. Här finns 19 ställplatser i ett riktigt kanonläge med havsutsikt i natursköna omgivningar. Bodele badplats, Strandpromenaden och anrika badorten Gustafsberg ligger strax intill.

glada kvinnor och män står med ställplatsen bakom sig och man ser fjorden i bakgrunden

Nu är nya ställplatsen för husbilar vid Bodele nära Gustafsberg klar, hälsar Edvard Hansson, Mathias Werner, Birgitta Andersson, Camilla Edwartz och Willy Ivarsson från samhällsbyggnadsförvaltningen och från entreprenören Markbygg.

Den nya ställplatsen har havsutsikt och ramas in av stora grönområden. Hela Gustafsbergsområdet, där Bodele ingår, är ett naturreservat. På torsdag 20 juni öppnar Bodele ställplats för besökare.

- Vi är otroligt glada att den här vackra ställplatsen nu kan öppna. Det har varit ett stort tryck på lämpliga uppställningsplatser för husbilar i vår kommun under lång tid. Nu erbjuder vi turistande husbilsägare en perfekt plats i naturskön omgivning, som samtidigt ligger nära centrala Uddevalla, säger Mattias Forseng, samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

El till alla platser och servicehus

På ställplatsen har husbilsägare tillgång till el på samtliga 19 husbilsplatser. Där finns också ett servicehus med toaletter, tappställe för dricksvatten, och tömningsstation för latrin samt möjlighet att slänga sopor. Tömningsstationen för gråvatten (bad- disk och tvättvatten) är inte öppen ännu, men den kommer att vara igång inom kort.

Storleken på ställplatserna varierar något, sju av dem är 10,5 meter långa och 12 av platserna är 7,5 meter långa. Infartsväg och uppställningsplatser är grusade och ramas in av gräsytor. Utfart och område kring servicehus har hårdgjorda ytor.

- Ställplatserna kommer att öppna lagom till midsommarhelgen, bygget planerades att bli färdigt vecka 28 men är nu klart före tidplanen. Slutbesiktning sker imorgon onsdag. Just nu innan gräset etablerat sig på ställplatsen behöver man vara lite försiktig då det är nysått, säger Birgitta Andersson, projektledare samhällsbyggnadsförvaltningen.

Nytt betalsystem för Bodele och Lindesnäs ställplats

I samband med att ställplatsen öppnar införs också ett nytt betal- och bokningssystem. För att boka en plats på ställplatsen Bodele scannar man en QR-kod och kommer till webbsidan Ställplatser - Uddevalla. Där finns information om bokning och betalning. Bokningen öppnar efter att ställplatsen slutbesiktigats imorgon onsdag 19 juni.

När man betalat med kort eller via swish får man en kod som används till tömningsstationen och till toaletterna. Elen ingår i bokningen. Husbilsägare som enbart vill tömma latrin eller få tillgång till toaletterna kan scanna en QR-kod och betala för enbart dessa tjänster.

Toaletterna kan även användas av allmänheten, som får scanna QR-koden och sedan betala en mindre avgift (tre kronor) för att komma in.

Det nya betal- och bokningssystemet gäller även på ställplatsen på Lindesnäs, där du kan förboka en plats eller komma drop-in. Det ger en bättre service att kunna förboka.

Ställplatsen i centrum för husbil och husvagn bakom Bohusläns museum på Museigatan 2 är oförändrad. Man betalar på plats med en zonkod och det ingår då el.

Parkeringsplatser vid Bodele badplats har förbättrats

Parkeringsplatserna för besökare till Bodele badplats som ligger strax nedanför ställplatsen på Bodele har också gjorts iordning. Det är nu lättare att parkera då platserna är tydligt uppmärkta. Sammanlagt finns det 31 parkeringsplatser intill badplatsen, och antalet platser har inte blivit färre på grund av bygget av den nya ställplatsen för husbilar.

Läs mer om parkeringar för husbil i Uddevalla

en husbil som parkerat i en av parkeringsplatserna

Ställplatserna ligger nära Bodele badplats och har utsikt mot grönområden och havet.

en husbil kör fram till servicehuset med toaletter och tömningsstationen

Vid ställplatsen på Bodele finns ett servicehus med toaletter, tömningplats för gråvatten (bad-, disk- och tvättvatten), rengöringsstation för latrinkassetter och sopkärl. Marken vid servicehus och tömningsstationer asfalteras.