Erbjudande: Gratis energirådgivning till ditt företag!

Just nu satsar vi i kommunen extra för att erbjuda dig och ditt företag kostnadsfri opartisk energirådgivning! Ta chansen och boka in ett besök redan nu!

Nu erbjuder kommunernas energi- och klimatrådgivning extra rådgivning till företag! Här är rådgivarna i Uddevalla; Eva Ginstrup och Thomas Bengtsson, som är inhyrd för att ge företagare extra stöd. Foto: Carolina Björk, Sparbanken Tanum

Kommunen har tagit in en extra resurs för att ge alla företag en möjlighet att få extra stöd i sin energieffektivisering. Detta är en chans att ta tag i energiarbetet eller ta energiarbetet i ditt företag till nästa nivå.

Energikostnaderna påverkar ditt företags resultat

Vi har anlitat en konsult, energiingenjör Thomas Bengtsson som kommer arbeta med just rådgivning till våra företagare under sommaren och hösten. Ett besök och en diskussion med Thomas om allt från effektiv användning av enskilda apparater till investeringar, elavtal och andra övergripande frågor kan göra stor skillnad för ditt företag.

– Energiförbrukningen i företagen påverkar förstås företagets resultat och lönsamhet. Vi brukar tillsammans gå igenom hur företaget använder energi, och se på statistik från elnätsägaren tillexempel, berättar Thomas. – Det brukar finnas många saker som enkelt kan göras för att få bort helt onödig förbrukning. Allt vi pratar om vid besöket är förslag och inget som måste göras, vi erbjuder bara hjälp för att spara energi och pengar.

Ta chansen och kontakta Thomas för att höra vad som passar ditt företag.

Kontakta oss idag för att boka en tid>>
Energirådgivning för företag>>

Hur funkar energi och klimatrådgivningen?

Rådgivningen är inte myndighetsutövning eller tillsyn, utan en opartisk hjälp, utan kostnad och utan krav på motprestation. Ett besök tar 1 – 2 timmar och därefter får företaget besöksanteckningar med förslag. Anteckningarna utgör inte en konsultrapport utan är endast tips för företaget att gå vidare i energiarbetet. Vid önskemål kan även ett fördjupat arbete bli aktuellt. Mervärden utöver insparade kronor kan vara att det blir tystare, ljusare och renare luft. Företagets varumärke kan stärkas och det kan bli lättare att hitta arbetskraft. Dessutom är ni mer förberedda på kommande krav från kunder och lagar.

Vi ger rådgivning även till privatpersoner

Den ordinarie energi och klimatrådgivningen är öppen även för privatpersoner som vill ha råd för att minska sin energianvändning.

Energi och klimatrådgivningen>>

Har du frågor om energi -och klimatrådgivning?

Kontakta våra energi och klimatrådgivare, Eva Ginstrup och Thomas Bengtsson