Kulturskolan spelar tät teater med djupdykning i moralfrågor

Kulturskolans teatergrupp Unga Vuxna spelar Kära Jelena Sergejevna, en pjäs i två akter om generationskamp, maktspel och moraliskt förfallande. Media är välkommen att se Kulturskolans pjäs innan premiären den 15 oktober på Kungsgatan 32!

Hur långt är en människa beredd att gå för att behålla makten?

Vad innebär det att vara ett ”barn av sin tid”?

Vad är god moral?

Är moralens högaktade ideal värt att försvara till döden även om idealet blott sitter fängslat i något så litet som en rostig nyckel?

Pjäsen börjar med en oskyldig födelsedagsuppvaktning. Fyra elever går hem till sin lärarinna Jelena och låtsas uppvakta henne men istället är de ute efter att ändra sina examensbetyg. Jelena har nyckeln till skåpet i skolan med examensbetygen, och den vill eleverna ha så att de kan höja sina siffror. Allting börjar lovande för elevernas del, men när en av dem avslöjar deras egentliga syfte för tidigt tvingas de påbörja sin plan innan de egentligen tänkt göra det. Kvällen urartar i psykiskt och fysiskt våld, både mellan eleverna och mot lärarinnan.

Föreställningen Kära Jelena Sergejevna har arbetats fram under våren och hösten. De sex medlemmarna i ensemblens Unga Vuxna har själva tolkat texten, byggt scen och gjort affischen. I höst har en professionell maskör, Evalena Jönsson Lunde, anlitats för att jobba med ”demoraliserande sminkning”. Dessutom har dansläraren Ingrid Moeschlin, varit anlitad för att hjälpa till med ”demoraliserande rörelse”. Det har funnits en vilja att hitta fler uttryckssätt än skådespeleri för att försöka fördjupa pjäsen.

Media är välkommen att se Kulturskolans pjäs innan premiären!

Tid för repetitioner på Kungsgatan 32:

Tisdag 4 oktober klockan 13.00-19.00
Torsdag 6 oktober klockan 16.30-18.30
Genrep torsdag 13 oktober klockan 18.30


Pressmeddelande

 

För mer information kontakta gärna:

Annette Andersson
Dramapedagog, regissör och samordnare Kulturskolan
Telefon 070-165 63 84

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00