Snövit kommer till Regionteater Väst

På lördag 25 mars kommer teaterföreställningen Snövit, ett musikaliskt glädjepiller för alla åldrar från cirka 6 år och uppåt, till Regionteater Väst. Föreställningen spelas av Big Wind från Göteborg som framför världens mest älskade saga som du aldrig förr har sett den.

Snövit spelas av Big Wind. Foto: Lina Ikse

I föreställningen får vi möta inte bara Snövit, Prinsen och Styvmorsan, utan också frodiga Tant Svea, Allt-i-allon Kluck, en rock&rolldoftande fe och Sköna Sjuan.

Sagan om Snövit handlar i första hand om att växa upp och om att stå på egna ben. Samt om styvmoderns fåfänga, som tar sig sådan extrem form att hon försöker ta kål på sin egen dotter.

Men som i alla folksagor finns det hopp. I Snövit i form av en spegel som talar sanning, som är omutbar och som representerar det rätta. På det sättet handlar Snövit också om förtryck och rättvisa. Om hur man ska vara en god människa.

Big Wind har valt en spelstil som är grov och modern men ändå trogen grundhistorien. I brittisk panto-stil, lätt förstärkt med göteborgsk humor får Snövit möta Prinsen och den magiska spegeln spelar en viktig roll. Med hjälp av låtar, humor och massor av publikmedverkan skapar den lilla ensemblen en teaterupplevelse som är både överraskande, dråplig och alldeles, alldeles underbar.

Nu befinner sig Big Wind i början på en lång sverigeturné. Under 2017 kommer publiken på åtskilliga platser mellan Tomelilla och Boden att bua ut den vidriga styvmodern och heja på Snövit. Och lördagen den 25 mars kommer de till Uddevalla!

Regi: Åsa Gustafsson. Musik: Erik Dahl. På scen: Johanna Ehn, Karin Sillberg och Ola Karlberg. Arrangör: Uddevalla kommun

Biljetter: 40 kronor, förköps på Nortic samt på Regionteater Väst från klockan 10.00 lördag
25 mars på telefon 0522-69 61 11, eller på plats.

Pressbilder: http://bigwind.se/arrangorsinfo/logga-pressbilder-mm/

Mer information om föreställningen

Tid och plats för Snövit: Lördag 25 mars klockan 11.00, Regionteater Väst. Välkomna!

Pressinbjudan

För mer information kontakta gärna:

Charlotta Byberg, barnkultursamordnare, telefon 0522-69
Ola Karlberg, skådespelare, telefon 0708-82 77 27