Uddevalla startar idéburet, offentligt partnerskap för ensamkommande

Uddevalla inleder ett Idéburet offentligt partnerskap för att ge ensamkommande unga möjlighet att bo kvar i kommunen under asylprocessen.

På kommunstyrelsens möte den 20 december, förväntas politikerna att fatta beslut om att inleda ett idéburet offentligt partnerskap med Föreninen Agapes vänner, Ljungskile Folkhögskola, Rädda Barnen, och Svenska Kyrkan. Syftet med samarbetet är att ensamkommande unga ska kunna bo kvar i kommunen under asylprocessen i stället för att placeras på Migrationsverkets anläggningar på olika platser utanför kommunen.

Media är välkomna att träffa representanter från de olika verksamheterna tillsammans med politiker i Uddevalla kommun på måndag 18 december kl 10 i Rådhuset.

Tid och plats: Måndag 18 december klockan 10.00 i Rådhuset, Kungsgatan 29.

Välkomna!

För mer information kontakta gärna:
Evy Gahnström, Kommunalråd och ordförande i arbetsgruppen för partnerskapet, telefon 0522-69 61 02

Läs gärna mer om samarbetet i dokumentet ”Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap” som är upprättat gemensamt av de olika aktörerna.
Se kommunstyrelsens kallelse, ärende 12 »

Pressinbjudan »