Träffa unga skådespelare och se ung dramatik i teaterprojektet Länk

Ett 30-tal elever från Kulturskolan och Uddevalla gymnasieskola Sinclair medverkar i nyskriven och aktuell dramatik som tagits fram på uppdrag av Riksteatern. Projektet kallas för Länk och är en bro mellan skolan, unga amatörteatrar och den professionella teatervärlden. Media är välkomna till pressträff måndag 5 mars för att få veta mer om dessa pjäser och projektet Länk!

Eleverna spelar teater i tre olika grupper som tagit sig an var sin teateruppsättning, den första pjäsen har premiär 9 mars i Uddevalla. Gymnasieelever från första året på estetiska programmet sätter upp ”De fysiskt (o)möjliga” av Dennis Magnusson. På Kulturskolan sätter en teatergrupp upp ”Periferi” av Marioan Hosseini och en grupp spelar pjäsen ”DNA” av Dennis Kelly. Föreställningarna kommer också att visas på en regional festival i Trollhättan 17-18 mars.

Vid pressträffen närvarar unga skådespelare som medverkar i pjäserna, samt dramapedagoger och dramalärare från Kulturskolan och Uddevalla gymnasieskola Sinclair. Det finns möjlighet att se kortare scener ur föreställningarna.

Tid och plats: Måndag 5 mars klockan 14.30, Uddevalla gymnasieskola Sinclair, sal 731. Vi möter er i entrén vid Östergatan 18 (där gymnasiets café ligger).

Anmäl dig gärna innan så vi vet vilka som kommer.

Pressinbjudan (pdf)

För mer information och anmälan, kontakta:
Annette Andersson
Dramapedagog, Kulturskolan
Telefon 0522-69 65 86, 070-165 63 84
E-post annette.andersson@uddevalla.se

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00