Nytt konstverk kommer till centrum

Nu får Uddevalla ny konst i staden! På tisdag 22 september anländer en ny bronsskulptur till Drottninggatan. Skulpturen gestaltar en bohuslänsk kvinna från äldre tid och är gjord av konstnären Peter Linde, verksam i Stockholm. Media är välkomna att träffa Peter Linde och se när det nya konstverket kommer på plats.

Tid och plats: Tisdag 22 september klockan 15.00, Drottninggatan (vid korsningen med Kilbäcksgatan)

Peter Linde är en väletablerad skulptör som bland annat har gjort skulpturen av Karin Boye utanför Göteborgs stadsbibliotek, Ingemar ”Ingo” Johansson utanför Nya Ullevi, samt Hjalmar Söderberg i Humlegården i Stockholm.

Det nya konstverket som ska placeras på Drottninggatan har ännu inget namn. Allmänheten får från och med 22 september vara med och lämna in förslag till namn på skulpturen, gärna med en bakgrundshistoria som motivering, som en jury sedan kommer att bedöma. Skulpturen ska invigas 8 mars 2021, på internationella kvinnodagen, då den också får sitt namn.

Konstverket ingår i Uddevalla kommuns konstprogram för Kungs- och Drottninggatan och ska sätta extra fokus på vår stads långa och delvis glömda kvinnohistoria.

Pressinbjudan (pdf för utskrift) Pdf, 32.4 kB.

För mer information kontakta gärna:

Carl Casimir
Kommunantikvarie
Telefon 0522–69 65 40
e-post carl.casimir@uddevalla.se

Sofia Bergman
Konstkonsult för Kungsgatan/Drottninggatan
E-post sofia@sofiabergman.se