Malin Krantz blir ny kommundirektör i Uddevalla

Det blir Lilla Edets nuvarande kommunchef Malin Krantz som efterträder Peter Larsson i rollen som kommundirektör i Uddevalla kommun.

Malin Krantz har lång erfarenhet av att leda politiskt styrda organisationer och har varit socialchef i Uddevalla under åren 2016–2019. Innan Malin Krantz kom till Uddevalla år 2016 var hon socialchef och ekonomichef på socialförvaltningen i Falkenbergs kommun under sammanlagt sju år. Före tiden i Falkenberg har hon ett förflutet som verksamhets-controller i Varbergs kommun och som förvaltningsekonom i Tanums kommun. Sammantaget har Malin Krantz 20 års arbetslivserfarenhet från olika kommunala verksamheter.

- Jag tycker om Uddevalla kommun och människorna här och ser framemot mitt uppdrag. Uddevalla är en kommun som utvecklas och det ska bli roligt att leda arbetet för framtidens Uddevalla, säger Malin Krantz.

- Vi är glada att kunna hälsa Malin Krantz välkommen tillbaka till Uddevalla kommun. Malin Krantz fick erbjudandet därför att hon har egenskaper som vi behöver för att möta de utmaningar vi står inför. Skall vi kunna bibehålla och utveckla kvalitén på de tjänster som Uddevallas invånare behöver, då måste vi utveckla både arbetsmetoder och organisation. Malin Krantz vet vi är den som kan lyckas med detta, säger Ingemar Samuelsson, säger kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson.

Malin Krantz börjar sitt uppdrag i Uddevalla i januari 2022 och efterträder nuvarande kommundirektör Peter Larsson som efter nio år i Uddevalla kommun går vidare till en tjänst som kommundirektör i Örebro.

Pressmeddelande (för utskrift). Pdf, 132.5 kB.

För mer information kontakta gärna:
Ingemar Samuelsson, kommunalråd
Telefon: 0522–69 61 01