Stor stadsträdgårdsmästarkongress till Uddevalla 31 augusti-2 september

Uddevalla är platsen för en större kongress för stadsträdgårdsmästare och alla andra som arbetar med gröna frågor i kommuner från onsdag 31 augusti till fredag 2 september. Då blir det fokus på stadens parker, grönska och framtidsspaning inom stadsutveckling och hållbarhet.

Över 100 deltagare från hela landet medverkar. Kongressen anordnas av Uddevalla kommun och Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare i samband med att föreningen firar 100 år.

Inför kongressen får de centrala parkerna i Uddevalla ett tillskott av permanenta informationsskyltar med QR-koder för mer information om respektive park. I parkerna kommer också guldfärgade selfie-ramar att finnas från onsdag. En del av ramarna är smyckade med blommor, där besökare kan ta bilder med en vacker och grönskande park i bakgrunden.

Media är varmt välkomna att vara med under kongressdagarna!

Några axplock ur programmet

  • Onsdag 31 augusti, klockan 17.30 guidad vandring mellan parkerna i centrum, start vid Cirkusparken. Deltagarna får bland annat uppleva historiska nedslag och framtidsvisioner, dramatisering vid Maria Lundbäcks plats, dahlior i Sörkälleparkens damm, extra blomsterarrangemang på Kungsgatan och mycket mer.
  • Onsdag 31 augusti, klockan 19.30 kryssning med Skärgårdsbåtarna ut i Byfjorden. Kommundirektör Malin Krantz och kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson berättar om den planerade stadsutvecklingen i de inre hamnområdena. Tidigare landshövding Lars Bäckström berättar om projekt Fjordtorsk
  • Torsdag 1 september, klockan 09.00-16.00 en mängd spännande föreläsningar på Bohusgården på temat framtidsspaning, hållbar stadsplanering, stadsträdens värden och mycket mer. Utställare med anknytning till de gröna näringarna. Moderator är Stefan Edman, biolog och författare.
  • Torsdag 1 september klockan 19.00 jubileumsmiddag på Bohusgården. Underhållning med Ebba Forsberg tillsammans med Ångmaskinen, samt uppträdande med Cirkusexpressen.
  • Fredag 2 september klockan 11.00-12.15 vandring längs Strandpromenaden till Gustafsberg. Information om byggnationen av Sveriges vackraste väg. Framme på Gustafsberg information om miljö, historia och naturvård.
  • Fredag 2 september klockan 12.15 Trädplantering. Årets Dalecarlicapris planteras på Gustafsberg.

Läs hela programmet för Stadsträdgårdsmästarnas kongress på:
Stadsträdgårdsmästarekongress 2022: Program (trippus.net)

Pressinbjudan (pdf för utsktrift) Pdf, 160.3 kB.

För mer information kontakta gärna:

Madelene Petersson
Trädgårdsingenjör
Telefon 072-202 93 15
e-post: madelene.petersson@uddevalla.se

Sophia Pagerup
Arbetsledare gata/park drift
Telefon 0522–69 81 83
e-post: sophia.pagerup@uddevalla.se