Sommarjobb i hemtjänsten

Bild på Rotviksbro vård och omsorgsboende

Om hemtjänsten i Uddevalla

I Uddevalla kommun finns det 18 stycken hemtjänstgrupper. I kommunen finns det både stadsmiljö, landsbygd, hav och till och med ett litet fjäll - så arbetet i de olika grupperna skilja sig till viss del. En del av oss kör bil många mil per dag, andra går bara mellan trappuppgångar i samma kvarter. Några av oss besöker gårdar och hus, andra går till lägenheter. Våra arbetspass ligger vanligen någon gång mellan 06.45 och 22.00, varje dag, året runt. Vi som jobbar här behöver vara både lite morgonpigga, och lite kvällspigga, med andra ord.

Vad skulle du göra i hemtjänsten?

Oavsett om du går, cyklar, kör bil eller elsparkcykel i tjänsten, så går själva arbetet ut på att hjälpa personer (mestadels äldre) att kunna bo kvar hemma. Under en arbetsdag hjälper du personer att äta, tvätta sig, klä på sig, gå på toaletten, att städa och tvätta. Du följer med på promenad, hämtar posten, går ut med sopor och hjälper till med rehabträning. Du hjälper till att skriva inköpslista och ger en pratstund. Om något viktigt hänt skriver du ner det i vårt dokumentationssystem (direkt i jobbmobilen) och du tar kontakt med sjuksköterskor om någon brukare blivit sjuk. Du som går särskild utbildning och klarar av provet, kan även få extra ansvar att ge läkemedel.

Skulle du passa i hemtjänsten?

Både du som har jobbat länge inom branschen och du som är helt ny inom området behövs hos oss. Det du inte redan kan, lär vi dig gärna! För att trivas och bli bra på jobbet måste du tycka om att vara med andra människor, gilla att hjälpa människor och du behöver också vara mycket noggrann. Du behöver också vara beredd på att gå och stå stora delar av dagen och att vara utomhus både i regn, snö, och värmebölja likväl som härliga vårdagar. Jobbet är viktigt, ansvarsfullt och ibland händer oförutsedda saker. Med envishet, kreativitet och bra kollegor så klarar vi allt!

Förslag på sidor