Nyheter och aktiviteter för näringslivet

tidningen näringslivet

Tidningen Näringslivet

Alla företag i Uddevalla kommun får flera nummer av tidningen Näringslivet varje år. Full av reportage, nyttig information, tips och inspiration!

 

Läs mer

näringslivets nyhetsbrev

Näringslivets nyhetsbrev

De allra senaste evenemangen och nyheterna som du behöver känna till som företagare.

Anmäl dig här

Evenemang

Här kan du hitta aktiviteter som är speciellt riktade till dig som företagare.

 • Sommarnumret av tidningen Näringslivet i Uddevalla ute nu!

  Förhoppningsvis har du redan fått sommarnumret av tidningen Näringslivet i Uddevalla, annars borde den dyka upp i din brevlåda inom de närmsta dagarna. Vill du hellre läsa tidningen digitalt kan du som vanligt göra det på uddevalla.se. Via länken nedan kommer du direkt till den digitala versionen av tidningen.
 • Inbjudan till tanksmedja om vätgasinfrastruktur i Uddevalla

  En lokal produktion av grön vätgas ökar självförsörjningsgraden och minskar sårbarheten. Efterfrågan på klimatneutrala transporter ökar och vätgas är ett av de drivmedel som kommer att prioriteras i framtiden. Kriget i Ukraina påskyndar EU:s rena energiomställning. Den 10 november 2020 hölls den första tanksmedjan om vätgas i Uddevalla. Nu är det dags för uppföljningen. För att en vätgastankstation ska bli verklighet, behöver vi nu visa att det finns en efterfrågan och ett underlag för en tankstation i Uddevalla. Därför bjuder vi in dig som är intresserad av att ställa om din fordonsflotta eller vill att dina underleverantörer ska köra på vätgas i framtiden. Vi bjuder också in vätgasproducenter, vätgasleverantörer och andra som är viktiga för lokal energiproduktion, så vi kan knyta skorna och ta nästa steg framåt.Varmt välkommen att delta i en tanksmedja på Hotel Riverside, Uddevalla 15 september 2022 kl 9-12 för att diskutera förutsättningarna för en vätgasinfrastruktur i Uddevalla. Lunch serveras efter mötet.
 • Lillesjödagen den 5 maj

  Den 5 maj bjöd vi in till en inspirerande dag på Lillesjö industriområde för alla som var intresserade av företagande och utveckling. På programmet stod öppet hus hos en del av Lillesjös företag, intressanta föreläsare, mat och mingel. Och en och annan överraskning…
 • Nytt nummer av tidningen Näringslivet i Uddevalla ute nu!

  Om inte vårens nummer av tidningen Näringslivet i Uddevalla redan delats ut i din brevlåda så hoppas vi att den dyker upp snart. Vill du hellre läsa tidningen digitalt kan du som vanligt göra det via länken nedan.
 • 3D-skrivare

  3D print-kurs för företagare i Uddevalla

  För dig som är företagare i Uddevalla kommun och intresserad av att lära dig använda en 3D-printer, erbjuder vi nu en gemensam kurs på kvällstid. Under kursen kommer du, tillsammans med andra företagare, lära dig grunderna i 3-D printing; att skapa enklare modeller och prototyper och kunna rita självständigt för mindre och enklare 3D-modeller för utskrift på en 3D-skrivare.
 • Uddevallas energirådgivare Eva Ginstrup och Pål Kindblom

  Kostnadsfri rådgivning kring laddning och laddstolpar

  Antalet elfordon blir fler och fler i Sverige och behovet av laddningsmöjligheter ökar överallt där människor bor, arbetar och semestrar.Energimyndigheten och energi- och klimatrådgivare i hela Sverige gör därför en gemensam satsning på vägledning gällande laddning och laddstolpar.Uddevalla kommuns energirådgivare erbjuder privatpersoner, företag, organisationer och bostadsrättsföreningar i Uddevalla kostnadsfri och opartisk rådgivning och stöd i dessa frågor.
 • Nytt nummer av tidningen Näringslivet i Uddevalla ute nu!

  Nu hoppas vi att årets första nummer av Näringslivet i Uddevalla har hamnat i era brevlådor. Har du inte fått tidningen eller föredrar du att läsa den digitalt kan du göra det via länken nedan.
 • Årets sista nummer av tidningen Näringslivet i Uddevalla ute nu!

  Nu är dags för årets sista nummer av Näringslivet i Uddevalla.
 • Slutseminarium NEMO - nollemissionsområde med hamn och industri

  Välkommen till slutseminariet för projektet NEMO - nollemissionsområde med hamn och industri. Seminariet äger rum torsdagen den 16 december.
 • Nytt nummer av tidningen Näringslivet i Uddevalla!

  Nu har höstens andra nummer av Näringslivet i Uddevalla kommit. Vill du inte vänta tills den hamnar i din brevlåda kan du läsa den digitalt redan nu via länkarna nedan.

Kontakt

Anneli van Roijen, utvecklare

+46 522‑69 61 49

anneli.vanroijen@uddevalla.se

Stadshuset

Varvsvägen 1

451 81 Uddevalla

Clas Mellby, näringslivsutvecklare

+46 522‑69 61 89

clas.mellby@uddevalla.se

Stadshuset

Varvsvägen 1

451 81 Uddevalla

Helena Henriksson, näringslivsutvecklare

+46 522‑69 84 71

helena.henriksson@uddevalla.se

Stadshuset

Varvsvägen 1

451 81 Uddevalla

Sophie Carling, näringslivsutvecklare

+46 522‑69 61 53

sophie.carling@uddevalla.se

Stadshuset

Varvsvägen 1

451 81 Uddevalla

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00