Erasmus+

Högskolecentrum Bohuslän, Uddevalla kommun har beviljats medel i mobilitetsprojektet Erasmus+.

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom bland annat utbildning. Programmet ger studerande och anställda möjlighet att söka bidrag för att utveckla och stärka sin kompetens och verksamhet tillsammans med kollegor i länder som också deltar i Erasmus+.

Projektet innebär att studerande inom yrkesvux och YH kan göra hela eller delar av sin LIA/praktik utomlands samt att anställda kan arbetsskugga en kollega i ett annat EU-land.
Projektets fokusområden är bl.a. ökad digitalisering, att stärka och motivera studerande och effektivare metoder för SFI.

Högskolecentrum Bohuslän har tidigare deltagit i flera mobilitetsprojekt, då ett 20 tal studerande fått stipendium för att kunna resa och göra sin LIA-praktik runt om i Europa – bl.a. Tyskland, Mallorca, Spanien, Teneriffa, Cypern, Turkiet och Malta.

Nätverk Westum är koordinator för projektet och Högskolecentrum Bohuslän deltar som en av 14 lärcentrum i Västsverige. Projektet startar i september i år och pågår till augusti 2021.


Läs mer på http://erasmus.westum.se/ 


Kontakt

Ulrika Nöjd Bergman, +46 522‑69 61 38

Utbildningsledare

ulrika.nojd-bergman@uddevalla.se

Tillväxtavdelningen Östergatan 18 a

45130 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00