Stormöte i Fredrikstad

Fredrikstads kommune är norsk partner i EU-projektet Urban Platsinnovation och var värd för stormötet den 26 och 27 oktober

Fredrikstad

På stormötet samlades drygt 60 deltagare med representation från samtliga partners och man var på ”gående fot” båda dagarna. Efter en introduktion av politisk ordförande i Fredrikstad kommune, Jon-Ivar Nygård samt byarkitekt Marianne Aune, besökte man på plats näringsidkare och andra aktörer som driver stadens utvecklingsprocesser under en två-dagars centrumvandring.

 

Intressanta studiebesök och workshops

Ett första stopp gjordes vid Nygaardsplassen som är ett stort och spännande utvecklingsprojekt mitt i centrum och som drivs av fastighetsägarna med Sander Grundvig i spetsen.

Även Glommafestivalen som går av stapeln varje år i centrum av Fredrikstad presenterades under rundturen. Festivalen drivs av näringsaktörer med Knut R. Hansen som daglig ledare. Ett besök på Literaturhuset och möte med Merete Lie föregick båttur till Gamlebyn. Den första av stormötets dagar avslutades på segelfartyget Najaden med hemmahamn på Isegran.

Dag två var presentation av den besöksundersökning som gjorts av Högskolan Väst i Fredrikstad och Lysekil i fokus. Avslutningsvis höll Högskolan Väst i en workshop som genererade många nya tankar och konkreta arbetsplaner för det fortsatta arbetet inom projektet.

 

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00