E-faktura

e-faktura till Uddevalla kommun

For english information see bottom of page.

Lag om e-faktura från 1 april 2019
Lagen innebär att alla inköp som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med en e-faktura. Inköp som görs av Uddevalla kommun, ska därför faktureras med en e-faktura.

Är du leverantör till Uddevalla kommun, vill vi att du fakturerar oss elektroniskt. Har du ett system som stödjer e-fakturering eller köper du en tjänst för det kan du börja direkt.

 

Det här är en e-faktura Pdf, 648.1 kB.

En e-faktura är en faktura som utfärdas, översänds och tas emot i ett strukturerat elektroniskt format som gör det möjligt att behandla den automatiskt och elektroniskt.

OBSERVERA att PDF inte är ett godkänt format.


Vi tar emot e-faktura på olika sätt som beskrivs nedan:

1. Elektronisk Adress

  • PEPPOL-ID: 0007:2120001397
  • VAN-leverantör: CGI
  • Information om PEPPOL

(Äldre fakturaformat, GLN: 7300009005611 VAN: InExchange)


2. Fakturaportal

Om du inte har ett system som stödjer e-fakturering och inte vill investera i en sådan tjänst, erbjuder Uddevalla kommun en kostnadsfri tjänst där du kan registrera fakturor manuellt. På Fakturaportalen(InExchange) kan du skapa upp till 100 fakturor om året kostnadsfritt.

Du registrerar dig kostnadsfritt med e-postadress och uppgifter om ditt företag. Efter registreringen, kan du börja skapa fakturor. Det finns en instruktionsfilm som visar hur du går tillväga.

Alla fakturor som skickas till Uddevalla kommun ska innehålla kundens referensnummer och leverantörens moms- och organisationsnummer samt i övrigt följa Skatteverkets krav. Referensnummer uppges alltid av den som beställer, i annat fall ska leverantören fråga efter det.

Kontakt

Peter Nydal, e-handelsutvecklare

+46 522‑69 60 37

peter.nydal@uddevalla.se

Stadshuset

Varvsvägen 1

451 81 Uddevalla

Förslag på sidor