Aktiviteter och träffpunkter

Två kaffekoppar med och en kaka serveras.

Vill du träffa andra seniorer och ha trevligt tillsammans? Då är du välkommen till de caféer, aktivitetscenter och träffpunkter som finns på flera olika platser runtom i kommunen. Och några av våra vård- och omsorgsboenden har lunchservering som är öppna för dig som är senior i Uddevalla.

Mötesplatser, caféer och träffpunkter

Mötesplats Dalaberg, Lövskogsgatan 8, är öppen för alla som bor i Uddevalla kommun. Hit kan du komma och fika och umgås med andra. Under våren 2024 pågår seniorfrukost med föreläsning varannan vecka, mer information och anmälan till seniorfrukost hittar du här.

I Ljungskile finns Soffan på Sofiedal trygghetsboende, Sofierovägen 2A, det är en mötesplats som bedriver caféverksamhet och som arrangerar musikunderhållning, pyssel och andra aktiviteter. Du behöver inte bo på trygghetsboendet för att delta i arrangemangen, hit är alla välkomna! Föreningen Soffan, tel: 0735-423320

På Skogslyckan, Sunnanvindsvägen 10, finns bokcaféet som är öppet onsdag till fredag kl. 10-13. Här bedrivs loppis och café med hembakta godsaker.

I kommunen finns två kaféer som drivs som daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Alla är välkomna, och hit kommer också många seniorer för att träffas och umgås i en lugn och fin miljö.

  • Ryttaren Café & Aktivitetscenter, Södra Drottninggatan 16, öppet vardagar kl. 10-15
  • Café Rosen, Rosenhälls äldreboende, Österled 2, öppet vardagar kl. 08:45-14:30

 

Här är lunchrestauranger på boenden, som är öppna för dig 65+. Endast kortbetalning. Meny hittar du här.

Hovhults trygghetsboende, Melodivägen 9, öppet alla dagar kl. 12-13

Kilbäcken vård- och omsorgsboende, Torggatan 7-11, öppet alla dagar kl. 12:30-13:30

Rotviksbro vård- och omsorgsboende, Högås Torp 101, öppet alla dagar kl. 12-13

Skogslyckan vård- och omsorgsboende, Bidevindsvägen 5, öppet alla dagar kl. 12-14 förutom lördag söndag då det är öppet kl. 12:30-14:00

Margaretas källare, Margretegärdeskolan Skolgatan 2, öppet onsdag-torsdag kl. 12-13 (kan variera). Restaurangen drivs av elever som studerar restaurang- och storköksutbildning vid Uddevalla Vuxenutbildning, mer information på Margaretas källares sida.

Restaurang Gesällen, Agnebergsgymnasiet, öppettider varierar. Elever från restaurang- och livsmedelsprogrammet lagar och serverar lunch, mer information på Gesällens sida.

Om du bor på ett äldreboende/vård- och omsorgsboende ingår olika aktiviteter i den dagliga verksamheten, som exempelvis gymnastik, promenader, frågesport eller lyssna på musikunderhållning.

På Rosenhäll, Österled 2, finns särskild dagverksamhet för personer med demenssjukdom, Myråsen och Svalan. För att delta där krävs ett biståndsbeslut på dagverksamhet, det ansöker du om genom att kontakta en biståndshandläggare. Mer information om stöd vid demenssjukdom hittar du här.

Anhörigcentralen erbjuder ett stort utbud av aktiviteter och utbildning för dig som är anhörig eller vårdar en närstående i hemmet. Anhörigcentralen finns på Rosenhäll.

Förslag på sidor