Aktiviteter och träffpunkter

Vill du träffa andra äldre och ha trevligt tillsammans? Då är du välkommen till de träffpunkter och dagverksamheter som finns på flera platser i Uddevalla kommun.

Dagverksamheter

Om du bor på ett äldreboende/vård- och omsorgsboende ingår olika aktiviteter i den dagliga verksamheten, som exempelvis gymnastik, promenader, frågesport eller lyssna på musikunderhållning.

På Roenhäll, ÖSterled 2, finns särskild dagverksamhet för personer med demenssjukdom. För att du ska kunna delta här krävs ett biståndsbeslut. Är du intresserad av att delta bör du därför först ta kontakt med en biståndshandläggare.

Caféer och träffpunkter

I kommunen finns två kaféer som drivs som daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Alla är välkomna, och hit kommer också många äldre för att träffas och umgås i en lugn och fin miljö.

I Ljungskile finns Soffan på Sofiedal trygghetsboende, det är en mötesplats som bedriver caféverksamhet och som arrangerar musikunderhållning, pyssel och andra aktiviteter. Adressen är Sofierovägen 2A, Ljungskile. Du behöver inte bo på trygghetsboendet för att delta i arrangemangen, hit är alla välkomna!

Aktiviteter för dig som är anhörig

Anhörigcentralen erbjuder ett stort utbud av aktiviteter och utbildning för dig som är anhörig eller vårdar en närstående i hemmet. Anhörigcentralen finns på Rosenhäll.

Mer information

Läs mer om kommunens vård- och omsorgsboenden

Äldreboende, vård- och omsorgsboende

Läs mer om Ryttaren Café & Aktivitetcenter

Ryttaren Café & Aktivitetscenter

Läs mer om Anhörigcentralen

Anhöriga

Förslag på sidor