Välkommen till en föreläsning om dopning, kosttillskott och skeva kroppsideal

Dopning är i dag främst en växande folkhälsofråga och inte enbart kopplat till idrotten. Pressen att se bra ut är stor, vilket potentiellt placerar många i en riskzon då snabba resultat lockar. Vilka är riskerna i jakten på superkroppen? Varför är vi så sällan nöjda med våra kroppar? Vem påverkas av doping? Finns det en koppling mellan dopning, våld och kriminalitet? Detta är några av frågorna som Jonas Karlsson på ett informativt, underhållande och lättillgängligt sätt kommer ge svar på under föreläsningen.

I samband med den nationella uppmärksamhetsveckan mot dopning och genom arbetsmetoden 100% Ren Hårdträning, som syftar till att minska användningen av och tillgången på anabola androgena steroider (AAS) och andra dopningspreparat på träningsanläggningar, anordnas denna föreläsning om dopning, kosttillskott och skeva kroppsideal.

Föreläsare Jonas Karlsson

Om föreläsaren:
Jonas Karlsson är välkänd sportjournalist. Vid sidan av jobbet som programledare i tv är han mycket engagerad i dopningsfrågan, bland annat som sakkunnig och utbildare åt PRODIS och 100% Ren Hårdträning.

Målgrupp:
Vårdnadshavare/föräldrar, viktiga vuxna, personal och medlemmar på träningsanläggningar och idrottsföreningar, elevhälsa, fritidsledare, fältassistenter, personal inom skola, vård, omsorg, politiker och polis.

När:
Den 10 oktober, klockan 17.30─19.00 (vecka 41)

Plats:
Östraboteatern, Kämpegatan 36, 451 32 Uddevalla

Anmälan:
Via formuläret nedan senast den 6 oktober.

Kontakt:
Unni Norén unni.noren@uddevalla.se
Drogförebyggande samordnare Uddevalla kommun

Det finns 443 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 6 oktober klockan 23.59.
Kontaktuppgifter: * (obligatorisk)
Kontaktuppgifter:Förslag på sidor