Familjeförskolan

Familjeförskolan Uddevalla, interiör med leksaker och möbler.

Familjeförskolans fina lekhörna

På Familjeförskolan arbetar Lotta (förskollärare) och Ulrika (socionom). Vi har grupper för er som är föräldralediga med små barn.

Att gå på Familjeförskolan kostar ingenting.

Vi är en del av förebyggandeenheten inom socialtjänsten. 

Bas- och Fredagsgrupp

Båda grupperna vänder sig främst till dig som är nybliven mamma och som känner att du vill ha lite extra stöd. Det kan vara av olika anledningar t ex att du är osäker i din föräldraroll, känner dig ensam och isolerad, är ung, har psykisk ohälsa eller saknar stöd i din omgivning. På Familjeförskolan kan du träffa andra i liknande situation och knyta kontakter.

Grupperna är fasta grupper för cirka 6 mammor och barn.
I Basgruppen träffas vi tre dagar per vecka och i Fredagsgruppen träffas vi en dag/vecka, båda klockan 9,30-13,30.
Vi pratar om saker som rör barn och föräldrar, relationer med mera. Vi sjunger, pysslar och har babymassage. Frukost och lunch lagar och äter vi tillsammans.

Partners är välkomna på besök i gruppen och att delta i gemensamma aktiviteter som till exempel föräldrakvällar, gårdsfester, spädbarnsmassage och julfest.

Onsdagsgruppen

När du slutar i Bas- eller Fredagsgruppen får du ett erbjudande om att komma tillbaka till Familjeförskolan i en öppen grupp som träffas varannan onsdag.

Hur kommer jag med?

Vill du ha en plats i Basgruppen eller i Fredagsgruppen kan du kontakta oss på Familjeförskolan. Du kan även prata med din barnmorska, socialsekreterare, BVC eller personalen på öppna förskolan.

Kontakt

Telefon
0522-69 67 80

SMS: 0701-65 76 71

Adress
Familjeförskolan, Södra Hamngatan 12 (ingång från bakgården mittemot barnmorskemottagningen och öppna förskolan Centrum).

Familjeförskolan Uddevalla, bild från ingången

Familjeförskolan har ingång från innergården mitt emot Barnmorskemottagningen

Förslag på sidor