Föreläsningar och föräldraträffar

Inspelad föreläsning om droger

Vad ska jag göra om jag misstänker att mitt barn använder droger? Vilka är de vanligaste drogerna i Uddevalla? Detta och mycket mer kan du få reda på i filmen från Drogfri Ungdoms informationskväll 16/3-21. Men skynda att se, filmen är bara tillgänglig till den 30/3.

Drogfri Ungdom höll tillsammans med Polisen samt öppenvårdsmottagningen Kompassen en viktig informationskväll 16 mars som handlade om narkotika bland våra barn och ungdomar i Uddevalla. I dag finns narkotika där ditt barn befinner sig. Det är lättillgängligt och ses inte så allvarligt på bland många ungdomar. I föreläsningen berättar vi om lägesbilden i Uddevalla för våra unga, ger preparatkunskap om de vanligaste drogerna, samt hur man jobbar och samverkar kring våra ungdomar i det drogförebyggande arbetet. Välkommen att titta och sprid gärna kunskapen vidare och kom ihåg att du är aldrig ensam – det finns hjälp att få.

Se filmen från informationskvällen


Digital föreläsning om Nätvett

Välkommen till en digital föreläsning om nätvett för föräldrar och andra vuxna i barns och ungdomars närhet.

”Vi bråkar bara om mobilen/spelet!”
”Hur ska jag som förälder förhålla mig till mitt barns sociala medier?”
”Hur ska jag tänka kring spelande?”
”Jag fattar inte hur de kan sitta och titta på det där i timmar!!!”

97% av våra ungdomar (12-15 år) använder Snapchat, många barn får sin första mobiltelefon någon gång på lågstadiet.

Internet finns i våra barns liv vare sig vi vill det eller inte, på både gott och ont. Vi vuxna kan ibland bli förvirrade och ha svårt att hänga med i den snabba takt som våra barn utvecklas ihop med dagens teknik. I den här föreläsningen kommer vi att prata lite om de olika saker/situationer som våra barn kan möta på nätet. Att skapa sig insikt i sitt barns liv på nätet, vägleda och stötta i dilemman som uppkommer på sociala medier och i spel borde vara lika självklart som att lära sitt barn hur man cyklar i trafiken.

Medverkande:
Mikael Alfredsson, fältsekreterare på Fältenheten
Kristin Andreasson, kurator på Föräldraresursen
Martina Niklasson, kurator på Föräldraresursen
Alla tre tillhör Socialtjänstens förebyggande enhet i Uddevalla Kommun.

Det finns möjlighet att ställa frågor till föreläsarna.

Datum: 29/3 - 2021
Tid: 18:00-19:30
Till anmälan
Föreläsningen hålls på zoom. Du får en länk till föreläsningen på den mejladress som du uppger vid anmälan. Länken skickas ut 2-3 dagar innan föreläsningen. Om du behöver instruktioner för hur zoom fungerar, vänligen kontakta kundtjänst 010-33 00 900. Vi hjälper dig.


Föräldragruppsträffar för föräldrar med barn 3-12 år

Alla är vi experter på föräldraskap. Egentligen krävs ingen forskning för att övertyga om att bra relationer med våra barn är viktiga. Det vet vi redan! Däremot är det inte alltid så självklart hur man åstadkommer det. De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov:

  • Hur skapar vi harmoni kring matbordet?
  • Hur undviker vi stressiga situationer?
  • Hur kan vi förebygga konflikter

En sak vet vi – ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

ABC - föräldragruppsträffar

ABC-föräldragruppsträffar är till för dig som har barn 3-12 år. ABC (Alla Barn i Centrum) består av fyra gruppträffar kring var sitt tema. Kursen pågår under ungefär två månader och varje möte tar cirka två och en halv timma. Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp har som mest tio deltagare. På våra träffar tar vi del av både varandras erfarenhet och aktuell forskning. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna.

ABC-föräldragruppsträffar är kostnadsfritt, men anmälan krävs.

För frågor och anmälan kontakta Föräldraresursen via e-post: foraldraresursen@uddevalla.se

Läs gärna mer om ABC-träffarna i informationen nedan.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00