Fixartjänst, Hemmafixarna

Bild på olika verktyg

Känner du dig ostadig när du ska kliva upp på en pall för att byta en glödlampa? Eller är du rädd för att halka när du ska gå ut och hämta posten? Då kan du ringa kommunens hemmafixare så kommer de och hjälper dig. Tjänsten erbjuds dig som är över 70 år eller om du har en funktionsnedsättning.

Exempel på uppgifter som hemmafixarna utför är uppsättning av gardiner, byte av batterier i brandvarnare, sandning mellan dörr och brevlåda och så vidare. Sådana uppgifter som gör att risken för att du ska falla och skada dig minskar.

I hemmafixarnas uppgifter ingår inte uppgifter som till exempel matlagning, städning och arbeten där det krävs en certifierad hantverkare.

Tjänsten är kostnadsfri. Den som nyttjar tjänsten står för materialkostnader såsom glödlampor och batterier. Detta går även att köpa av hemmafixarna till självkostnadspris.

Vilka är vi?

Hemmafixarna drivs som en daglig verksamhet enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och vi är ett team på sammanlagt 6-8 personer. Vi delar uppdragen mellan oss och som mest kommer 2-3 personer hem till dig, beroende på vad du behöver hjälp med.

Kontakt

Vill du boka Hemmafixarna? Ring oss på telefon 0522-69 51 00.

Kontaktpersoner för Hemmafixarna är Louise Brantäng och Marie Andersson. Du kan också mejla din fråga om Hemmafixarna till: dagligverksamhethemmafixarna@uddevalla.se

 

Förslag på sidor