Utförare

Alla som är beviljade hjälp i hemmet kan, med vissa undantag, välja vilken utförare som ska komma hem och hjälpa till med tjänster som städning, tvätt, inköp och personlig omvårdnad. Denna valfrihet kallar vi för ett valfrihetssystem inom hemtjänst.

I Uddevalla kommun finns följande utförare:

  • Midas omsorg - utför hemtjänst i hela kommunen.
  • Tesia AB - utför hemtjänst i hela kommunen utom område 6 - Västra Uddevalla.
  • Uddevalla kommun - utför hemtjänst i hela kommunen.

För dig med enbart hemsjukvård, ledsagning eller avlösarservice gäller begränsade förutsättningar att välja. Det kan också vara så att det inte finns något privat företag inom det område du bor i.

Vårdavgiften förändras inte genom ditt val av utförare. Det är samma avgift vilken utförare du än har valt. Du får en räkning från Uddevalla kommun precis som förut.

Hur gör jag?

Börja gärna med att läsa igenom utförarpresentationerna som finns för varje aktör, innan du gör ditt val. Du finner dom längst ned på sidan.

När du vill välja kontaktar du din biståndshandläggare som kan förklara hur det går till. Du kan också fylla i blanketten som du hittar längst ned på sidan. När du har fyllt i blanketten skickar du den till:


Uddevalla kommun
Socialtjänsten, Biståndsenheten
Kilbäcksgatan 26
451 81 Uddevalla

Kan jag göra om mitt val?

Det är enkelt för dig att byta utförare när du vill. För att göra detta använder du blanketten för val eller byte av utförare eller använda den digitala Medborgartjänsten. Du kan också vända dig direkt till din biståndshandläggare så hjälper de dig. Du har sju dagars uppsägningstid och du behöver inte motivera ditt byte.

Länk till Medborgartjänsten

Kvalitet och trygghet

Kommunen har godkänt de företag du kan välja mellan. Du ska därför kunna känna dig säker på att din utförare lämnar tjänster av god kvalitet. Uddevalla kommun är utförare på samma villkor som de privata företagen. För att säkerställa att informationen om utförarna är på lika villkor, och därmed jämförbar, tas en utförarpresentation fram för varje utförare. Läs därför gärna igenom dem innan du gör ditt val.

Måste jag välja?

Nej, du måste inte välja. Om du inte väljer blir det kommunens hemtjänst eller boendestöd som kommer hem till dig.

Mer information

Utförare inom hemtjänst

Ikon dokument/fil

Midas omsorg - presentation för utskrift

Midas omsorg hemtjänst.pdf Pdf, 72.3 kB, öppnas i nytt fönster.
Ikon dokument/fil

Uddevalla kommun - presentation för utskrift

Uddevalla kommun hemtjänst.pdf Pdf, 45.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Information till företag om att bli leverantör inom socialtjänst

Bli leverantör i socialtjänst

Förslag på sidor