Inspirationsmiljö för välfärdsteknik

På Ryttaren café och aktivitetscenter i centrala Uddevalla har vi en inspirationsmiljö som är öppen för alla som är nyfikna på välfärdstekniken vi använder inom kommunen.

Möblerat rum med matgrupp och lampa.

Syftet med inspirationsmiljön är att ge dig som kommuninvånare möjlighet att se och prova på välfärdstekniska lösningar. Välfärdsteknik är digital teknik med syfte att bibehålla eller öka trygghet, aktivitet, delaktighet eller självständighet för personer med funktionsnedsättning i alla åldrar och deras anhöriga.

Inspirationsmiljön är en mötesplats för välfärdsteknik där alla som vill kan lära sig mer och ställa frågor.

Inspirationsmiljön är öppen under veckorna 10-21 våren 2022 för drop-in-besök på tisdagar mellan kl 10.00 -12.00 (udda veckor) och tisdagar mellan kl 13.00-15:00 (jämna veckor).

Hitta till Ryttaren café och aktivitetscenter

Träffpunkten Ryttaren ligger i centrala Uddevalla på Södra Drottninggatan 16, du hittar mer information och aktuella öppettider på webbsidan Ryttaren café och aktivitetscenter.

Frågor

Om du vill boka tid för ett studiebesök är du välkommen att kontakta:
Malin Strömberg, telefon 0522-69 51 02 eller mejla malin.stromberg@uddevalla.se

Om du vill veta mer om inspirationsmiljön är du välkommen att kontakta Elisabeth Bergström, utvecklare inom välfärdsteknik, på telefon 0522-69 75 87.

Mer information om välfärdsteknik

Uddevalla kommun deltar i ett nationellt projekt om välfärdsteknik som arrangeras av Sveriges kommuner och regioner (SKR.) Uddevalla är utsedd till modellkommun vilket innebär att vi är en av tio kommuner i Sverige som ska sprida kunskap om välfärdsteknikens möjligheter. Du hittar mer information på webbsidan Uddevalla digitaliserar för smartare äldreomsorg.

Möblerat rum med soffgrupp.

Inspirationsmiljön vill visa hur välfärdsteknik kan underlätta vardagen.

Möblerat rum med tv.

Inspirationsmiljön innehåller smarta saker till hjälp i vardagen.

Hjälpmedel, en tydlig fjärrkontroll till TV.

Exempel på smarta saker; en tydlig fjärrkontroll till TV

En surfplatta med appar som gör det lättare att laga mat.

Smarta appar gör det lättare att laga mat.