Nyheter integration • Erdin Pirqe, Khoulod Azhak och Johan Rundström sitter vid ett bord på Jobbcaféet på Dalaberg. Arbetet för ökad integration fortsätter
  Under 2020 får Uddevalla kommun 9 miljoner kronor i riktade statsbidrag för sitt fortsatta arbete för att minska segregationen. Det innebär att i princip alla pågående projekt för ökad integration fortsätter under året, Jobbcaféet och Växthuscaféet på Dalaberg är ett par exempel.

 • Barnen fick vara delaktiga i invigningen av förskolebussarna Nu är kommunens förskolebussar invigda
  På tisdagen invigdes kommunens gula förskolebussar utanför Bohusläns museum. Barn från både Hovhults och Hälle förskolor deltog och fick knyta band, och barn och utbildningsnämndens ordförande Roger Ekeroos förklarade bussarna invigda.

 • Kommunens tjänstepersoner tillsammans med representanter från Delmos. Delegationen mot segregation besökte Uddevalla
  Uddevalla kommun har fått riktade statsbidrag för att på olika sätt arbeta för att minska segregationen. Förra veckan var Delegationen mot segregation (Delmos) på besök i Uddevalla. Delmos är den myndighet som ansvarar för regeringens satsning ”Sverige ska hålla ihop – segregationen ska brytas”.

 • Många deltagare sitter och tittar på en redovisning vid senaste medborgarbudgeten på Bohusläns museum Så kan vi bryta segregationen tillsammans
  Nu har tre medborgardialoger och en omröstning genomförts tillsammans med invånare från Uddevalla för att få fram förslag på hur vi kan bryta segregationen tillsammans. I veckan startar tre arbetsgrupper sitt arbete med att genomföra förslagen.

 • Glada deltagare från den somaliska pappagruppen tillsammans med kommunpolisen Uddevallas kommunpolis träffar föräldragrupper
  Förra veckan träffade Uddevallas nya kommunpolis Tony Bengtsson den somaliska pappagruppen som regelbundet ses på Mötesplats Dalaberg. För både papporna och polisen är det viktigt med dialog och samarbete för ökad trygghet i området.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00