Nyheter integration


 • 2018-02-15
  Zinat Pirzadeh Kan vi förebygga våld med humor?
  Välkommen till stand-up föreställningen ”Se upp- här kommer mångfald” med Zinat Pirzadeh torsdag 22 februari på Bohusläns museum. Föreställningen ger dig en portion ståuppkomik blandat med skarpt allvar.
 • 2018-02-12
  Emma Berggren Emma Sandwall och Linnea Lindgren Vill du bli fadder för ensamkommande unga?
  Ensamkommande ungdomar i Uddevalla söker svenska faddrar, för att lära sig mer om det svenska samhället och få kontakter in i vuxenvärlden. Vill du göra en insats för en ensam ungdom?
 • 2018-02-08
  Mötesplats Dalaberg Är du nyanländ och har en anhörig med funktionsnedsättning?
  Du som är nyanländ och har en anhörig med funktionsnedsättning är välkommen till Mötesplats Dalaberg tisdag 13 februari. Då kan du ställa frågor om särskola och stöd enligt LSS.
 • 2018-01-16
  Pappaträffarna Hur är det att vara pappa i Sverige?
  Är du pappa från ett annat land och vill veta mer om hur skolan och samhället fungerar? Välkommen till de populära pappaträffarna på Mötesplats Dalaberg. Under våren anordnas sammanlagt tio träffar med personal som pratar arabiska, somaliska, persiska, pashto och dari.
 • 2017-12-01
  Elever och lärare från utbildningen rengöringsservice med integrerad svenska. Lokalvårdare på väg ut i jobb
  Idag avslutade 16 elever sin utbildning till lokalvårdare på Uddevalla vuxenutbildning. De allra flesta går nu vidare till timanställningar eller vikariat som lokalvårdare i Uddevalla, Göteborg och Färgelanda.
 • 2017-11-13
  Elever och lärare Nyanlända brinner för att lära sig
  Polis, läkare eller forskare inom bioteknik. Det är några av de yrken som nyanlända på språkintroduktionsprogrammet på Margretegärde drömmer om att ha i framtiden. Viljan att läsa och lära sig är stor hos ungdomarna, som kommer från väldigt olika skolbakgrund.
 • 2017-10-30
  Exportfrämjande integration Över 60 nyanlända i jobb efter exportprojekt
  Många nyanlända i Uddevalla har hög kompetens och behövs på arbetsmarknaden. Här finns även lokala företag som vill växa och utvecklas. Projektet Exportfrämjande integration har lyckats matcha dessa två behov – med lyckat resultat!
 • 2017-10-26
  Uddevalla Olovlig andrahandsuthyrning ska kartläggas
  De senaste åren har den svarta bostadsmarknaden i Uddevalla ökat markant. Nu ska problemet kartläggas genom ett nära samarbete mellan kommunen och den kommunala bostadsstiftelsen Uddevallahem. Målet är att skapa en mer rättvis bostadssituation.
 • 2017-10-02
  Välkommen till kultur- och integrationsmässan! Välkommen till Kultur- och integrationsmässan
  Spännande seminarier, möten med människor från olika kulturer, prova på-aktiviteter och musik. Det är några av inslagen på Kultur- och integrationsmässan lördag 7 oktober på Bohusläns museum. Under dagen kan du bland annat få veta mer om hedersfrågor och fundamentalism, prova på dansyoga och språkkafé.
 • 2017-09-28
  Pappagrupper Hur är det att vara pappa i Sverige?
  Onsdag 4 oktober välkomnas nyanlända pappor till en första träff där rollen som förälder diskuteras. Pappaträffarna kommer att ledas av tre språkkunniga, manliga brobyggare.
 • 2017-09-06
  Boskola Välbesökt boskola för nyanlända
  Hur fungerar det egentligen att bo i en hyreslägenhet? Uddevalla kommun håller tillsammans med Hyresgästföreningen i en välbesökt boskola, som riktar sig till nyanlända som blivit anvisade till kommunen.
 • 2017-08-24
  Grundskolans lärare kompenetsutveckling Grundskolan sätter fokus på språk i alla ämnen
  Uddevalla arbetar målinriktat med språkfokus i klassrummet. Syftet är att ge alla lärare fler pedagogiska verktyg till en undervisning som utvecklar elevernas språk och kunskaper parallellt. I en unik satsning får därför grundskolans alla lärare kompetensutveckling för ta del av forskning, byta erfarenheter och planera.
 • 2017-06-19
  Var med du också på kultur- och integrationsmässan! Vill du delta i kultur- och integrationsmässan?
  Ladda upp för en festlig dag på Bohusläns museum med spännande möten, föreläsningar och seminarier om brännande frågor. I höst anordnas kultur- och integrationsmässan och du är välkommen att medverka!
 • 2017-06-08
  Många kom till den högtidliga ceremonin på Bohusläns museum. Nya svenska medborgare välkomnades
  Förra året fick 436 Uddevallabor svenskt medborgarskap. Detta firades traditionsenligt i Bohusläns museum på nationaldagen. Ett 90-tal av de inbjudna deltog i ceremonin tillsammans med sina familjer.
 • 2017-05-08
  Bild rengöringsservice Ny yrkesutbildning startar i höst
  I höst startar en helt ny yrkesutbildning, "Rengöringsservice med integrerad yrkessvenska" på Uddevalla vuxenutbildning. Utbildningen vänder sig till dig som vill ha en yrkesutbildning samtidigt som du får möjlighet till extra yrkessvenska.
 • 2017-04-11
  Mötesplatser och information Nya rutiner underlättar för nyanlända
  Från 25 april är Uddevalla kommun en del av det nationella projektet Mötesplatser och information. Det innebär att nyanländas första kontakter med myndigheter kan kortas från 3-4 veckor till några få timmar.
 • 2017-03-28
  Projektet Future Kitchen vill få nyanlända att satsa på arbete inom restaurang och storhushåll. Nyanlända ska lockas till jobb i storhushåll
  I framtiden kommer bristen på utbildad kökspersonal att bli mycket stor i Sverige. Uddevalla kommun deltar nu i ett pilotprojekt för att få nyanlända att satsa på utbildning och arbete inom storhushåll och restaurang. Projektet heter Future Kitchen.
 • 2017-03-16
  Petra Viita Ny projektledare för bostadslösningar
  Petra Viita jobbar sedan 1 februari på integrationsenheten. Hon har anställts som projektledare för Bostadsförsörjning för nyanlända – ett projekt som finansieras av Länsstyrelsen och som pågår fram till sista juni 2018.
 • 2017-03-08
  Samhällsorienteringen för unga är väldigt uppskattad. Samhällsorientering för unga nyanlända
  Vilka traditioner har man i Sverige? Hur fungerar sex, samlevnad och relationer här? Vad står de politiska partierna för? Under hösten och vintern har sammanlagt ett 30-tal nyanlända killar i gymnasieålder gått en kurs i samhällsorientering för unga.
 • 2017-01-26
  Citat från ensamkommande ungdom. Är du en av våra nya faddrar?
  Nu söker vi faddrar till ensamkommande barn och ungdomar i Uddevalla. Har du ett hjärta som slår för unga och vill vara med och engagera dig? Då är du välkommen att anmäla dig. Första matchningsträffen är i februari.
 • 2016-12-05
  Samhällsguide Uddevalla Nya vänner tack vare Samhällsguide Uddevalla
  Vill du engagera dig i flyktingfrågan? Då ska du kontakta Samhällsguide Uddevalla. Här matchas nyanlända ihop med ”gamla” uddevallabor. För Rami och Peter ledde det till en ny vänskap.
 • 2016-12-02
  Annelie Högberg, Thomas Franzén och Evy Gahnström Idrott och integration får 1,5 miljoner
  Kommunstyrelsen har beslutat att ge 1,5 miljoner i medfinansiering till projektet Idrott och integration för perioden 2017-2019. Projektet drivs av Västsvenska idrottsförbundet/Sisu idrottsutbildarna väst tillsammans med Uddevalla kommun.
 • 2016-11-04
  Fadderfamilj. Informationskväll om att engagera sig för flyktingar

  Funderar du på att bli fadder för ett ensamkommande barn? Eller vill du engagera dig på annat sätt för unga flyktingar? Då ska du boka in måndag 7 november i Bohusläns museum.
 • 2016-10-31
  Linn Wallén och Rasmus Sjöling från arbetsmarknadsavdelningen kan du träffa varje tisdag på Uddevalla vuxenutbildning, Kaserngården 1A, rum 424. Goda chanser till traineejobb och utbildning
  Är du ung eller nyanländ och saknar arbete? Då kan du få hjälp med traineejobb på ett företag eller gå in i ett utbildningskontrakt för att komplettera ditt gymnasiebetyg.
 • 2016-10-27
  Nätverket Tillsammans för inkludering vill öka integrationen och motverka rasism. Höstaktiviteter för ökad integration
  Vill du engagera dig för nyanlända eller asylsökande? Eller är du själv nyanländ eller asylsökande och vill öva din svenska och träffa nya vänner? I den nya broschyren från nätverket Tillsammans för inkludering kan du hitta tips på aktiviteter fram till jul.
 • 2016-10-03
  Fadderverksamhet Bli fadder för unga ensamkommande
  Nu startar kommunen fadderverksamhet för ensamkommande ungdomar, i samarbete med Göteborgs räddningsmission. Vill du vara med?
 • 2016-08-31
  Allemansrätten gör det möjligt att bland annat plocka bär och svamp i naturen. Allemansrätten på flera språk
  Är du ute i skogen och plockar bär och svamp? Då kan det vara bra att läsa på om vad allemansrätten egentligen betyder. Information om allemansrätten finns nu på flera språk.
 • 2016-05-25
  Vill du göra skillnad i Bokenäs?
  Nyligen öppnade Youmeet AB ett asylboende på Bokenäset i Uddevalla. Vill du engagera dig och skapa meningsfull sysselsättning för de boende? Välkommen på informationsmöte torsdag 2 juni klockan 18.00, Bokenäs spa.
 • 2016-05-25
  Broschyren Ökad kunskap om Uddevallas flyktingmottagande
  Med broschyren ”Bra att veta – om Uddevallas flyktingmottagande” vill politikerna sprida kunskap och öka förståelsen bland invånarna. På torsdag 26 maj skickas broschyren ut till samtliga hushåll i Uddevalla.
 • 2016-05-24
  Elisabeth Svantesson Elisabeth Svantesson besökte Uddevalla Vuxenutbildning
  På måndagen fick Uddevalla Vuxenutbildning besök av Elisabeth Svantesson, moderat riksdagsledamot och vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet. Målet med dagen var att se hur vuxenutbildningen arbetar med integration.

Kontakt

Said Osman, +46 522‑69 56 47

Enhetschef

said.osman@uddevalla.se

Arbetsmarknadsavd/integration Junogatan 2

45142 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00