Nyheter integration


 • 2018-11-29
  Färgstarka kryddor i skålar Smaka på mat från hela världen
  Välkommen till matfest! Lördag 1 december bjuder Samhällsguide Uddevalla in till ”Världens mat” – en fest för alla på Folkets hus. Då kan du njuta av smakprover av mat från världens alla hörn och träffa nya människor.
 • 2018-11-22
  Några deltagande föräldrar i föräldracirkeln under hösten Föräldracirklar med nyanlända föräldrar
  Under hösten har två olika föräldracirklar med nyanlända föräldrar som ingår i arbetsförmedlingens etableringsprogram genomförts (arabiska och somaliska).
 • 2018-08-28
  Två tjejer Vill du träffa en ny vän i höst?
  Samhällsguide Uddevalla söker dig som skulle vilja lära känna en ny vän från ett annat land. Via Samhällsguide Uddevalla möts nyanlända och svenskar, knyter nya vänskaper och ökar förståelsen för varandras kulturer.
 • 2018-06-04
  samhällsguider och nyanlända Årets demokratipris till samhällsguiderna
  Uddevalla kommuns demokratipris 2018 går till alla de personer som ideellt engagerat sig i Samhällsguide Uddevalla. Via Samhällsguide Uddevalla möts nyanlända och svenskar, knyter nya vänskaper och ökar förståelsen för varandras kulturer.
 • 2018-02-12
  Emma Berggren Emma Sandwall och Linnea Lindgren Vill du bli fadder för ensamkommande unga?
  Ensamkommande ungdomar i Uddevalla söker svenska faddrar, för att lära sig mer om det svenska samhället och få kontakter in i vuxenvärlden. Vill du göra en insats för en ensam ungdom?
 • 2018-02-08
  Mötesplats Dalaberg Är du nyanländ och har en anhörig med funktionsnedsättning?
  Du som är nyanländ och har en anhörig med funktionsnedsättning är välkommen till Mötesplats Dalaberg tisdag 13 februari. Då kan du ställa frågor om särskola och stöd enligt LSS.
 • 2018-01-16
  Pappaträffarna Hur är det att vara pappa i Sverige?
  Är du pappa från ett annat land och vill veta mer om hur skolan och samhället fungerar? Välkommen till de populära pappaträffarna på Mötesplats Dalaberg. Under våren anordnas sammanlagt tio träffar med personal som pratar arabiska, somaliska, persiska, pashto och dari.
 • 2017-12-01
  Elever och lärare från utbildningen rengöringsservice med integrerad svenska. Lokalvårdare på väg ut i jobb
  Idag avslutade 16 elever sin utbildning till lokalvårdare på Uddevalla vuxenutbildning. De allra flesta går nu vidare till timanställningar eller vikariat som lokalvårdare i Uddevalla, Göteborg och Färgelanda.
 • 2017-11-13
  Elever och lärare Nyanlända brinner för att lära sig
  Polis, läkare eller forskare inom bioteknik. Det är några av de yrken som nyanlända på språkintroduktionsprogrammet på Margretegärde drömmer om att ha i framtiden. Viljan att läsa och lära sig är stor hos ungdomarna, som kommer från väldigt olika skolbakgrund.
 • 2017-10-30
  Exportfrämjande integration Över 60 nyanlända i jobb efter exportprojekt
  Många nyanlända i Uddevalla har hög kompetens och behövs på arbetsmarknaden. Här finns även lokala företag som vill växa och utvecklas. Projektet Exportfrämjande integration har lyckats matcha dessa två behov – med lyckat resultat!
 • 2017-10-26
  Uddevalla Olovlig andrahandsuthyrning ska kartläggas
  De senaste åren har den svarta bostadsmarknaden i Uddevalla ökat markant. Nu ska problemet kartläggas genom ett nära samarbete mellan kommunen och den kommunala bostadsstiftelsen Uddevallahem. Målet är att skapa en mer rättvis bostadssituation.
 • 2017-09-28
  Pappagrupper Hur är det att vara pappa i Sverige?
  Onsdag 4 oktober välkomnas nyanlända pappor till en första träff där rollen som förälder diskuteras. Pappaträffarna kommer att ledas av tre språkkunniga, manliga brobyggare.
 • 2017-09-06
  Boskola Välbesökt boskola för nyanlända
  Hur fungerar det egentligen att bo i en hyreslägenhet? Uddevalla kommun håller tillsammans med Hyresgästföreningen i en välbesökt boskola, som riktar sig till nyanlända som blivit anvisade till kommunen.
 • 2017-08-24
  Grundskolans lärare kompenetsutveckling Grundskolan sätter fokus på språk i alla ämnen
  Uddevalla arbetar målinriktat med språkfokus i klassrummet. Syftet är att ge alla lärare fler pedagogiska verktyg till en undervisning som utvecklar elevernas språk och kunskaper parallellt. I en unik satsning får därför grundskolans alla lärare kompetensutveckling för ta del av forskning, byta erfarenheter och planera.
 • 2017-06-08
  Många kom till den högtidliga ceremonin på Bohusläns museum. Nya svenska medborgare välkomnades
  Förra året fick 436 Uddevallabor svenskt medborgarskap. Detta firades traditionsenligt i Bohusläns museum på nationaldagen. Ett 90-tal av de inbjudna deltog i ceremonin tillsammans med sina familjer.
 • 2017-04-11
  Mötesplatser och information Nya rutiner underlättar för nyanlända
  Från 25 april är Uddevalla kommun en del av det nationella projektet Mötesplatser och information. Det innebär att nyanländas första kontakter med myndigheter kan kortas från 3-4 veckor till några få timmar.
 • 2017-03-28
  Projektet Future Kitchen vill få nyanlända att satsa på arbete inom restaurang och storhushåll. Nyanlända ska lockas till jobb i storhushåll
  I framtiden kommer bristen på utbildad kökspersonal att bli mycket stor i Sverige. Uddevalla kommun deltar nu i ett pilotprojekt för att få nyanlända att satsa på utbildning och arbete inom storhushåll och restaurang. Projektet heter Future Kitchen.
 • 2017-03-16
  Petra Viita Ny projektledare för bostadslösningar
  Petra Viita jobbar sedan 1 februari på integrationsenheten. Hon har anställts som projektledare för Bostadsförsörjning för nyanlända – ett projekt som finansieras av Länsstyrelsen och som pågår fram till sista juni 2018.
 • 2017-03-08
  Samhällsorienteringen för unga är väldigt uppskattad. Samhällsorientering för unga nyanlända
  Vilka traditioner har man i Sverige? Hur fungerar sex, samlevnad och relationer här? Vad står de politiska partierna för? Under hösten och vintern har sammanlagt ett 30-tal nyanlända killar i gymnasieålder gått en kurs i samhällsorientering för unga.
 • 2016-12-05
  Samhällsguide Uddevalla Nya vänner tack vare Samhällsguide Uddevalla
  Vill du engagera dig i flyktingfrågan? Då ska du kontakta Samhällsguide Uddevalla. Här matchas nyanlända ihop med ”gamla” uddevallabor. För Rami och Peter ledde det till en ny vänskap.

Kontakt

Said Osman, +46 522‑69 56 47

Enhetschef

said.osman@uddevalla.se

Arbetsmarknadsavd/integration Junogatan 2

45142 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00