Hyra parkeringsplats

För dig som bor och arbetar i Uddevalla finns det möjlighet att hyra en parkeringsplats.

Förhyrning av parkering

På vissa utvalda parkeringar kan du hyra månadsvis eller kvartalsvis. Vid förhyrning får man en parkeringsdekal som man lägger i bilens framruta, väl synlig och läsbar utifrån. På dekalen står det vilken parkering det gäller och tidsbegränsning. Parkering med dekal gäller alltid i mån av plats. Parkeringsdekalen är registrerad på dig och är en värdehandling som du ansvarar för.

Förhyrningen debiteras månadsvis eller kvartalsvis och förlängs automatiskt tills du säger upp din parkeringsplats.
 

Parkeringskarta --->

Klicka på Trafik och resor och därefter bocka i parkering. De svarta P finns information om plats, avgift med mera.

 

Boendeparkering

Boendeparkering är en möjlighet för dig som är folkbokförd vid området, oavsett hur många parkeringsplatser som finns tillgängliga. Du är därför inte garanterad en parkering utan parkering gäller i mån av plats. Du får en parkeringsdekal som du lägger i bilens framruta, väl synlig och läsbar utifrån. På dekalen står det vilken parkering det gäller och tidsavgränsning. Parkeringsdekalen är registrerad på dig och är en värdehandling som du ansvarar för.

Boendeparkering debiteras kvartalsvis och förlängs automatiskt.

 

Digitala tillstånd

Nu kan du betala för ett digitalt tillstånd under viss tid på parkeringen Lönner som finns vid Agnebergsgymnasiet. Tiden som man kan hyra med digitalt tillstånd är månadsvis eller kvartalstillvis, under vardagar mellan klockan 15.00-7.00 För att kunna genomföra ett köp krävs det att man skapar ett konto på Parkera.se/uddevalla.

Fast plats

På kommunens fasta parkeringsplatser hyr du en tilldelad plats. Du ordnar själv med skyltning med till exempel företagslogotyp, registreringsnummer eller liknande och ansvarar själv för snöskottning på platsen. Förhyrningen debiteras månadsvis eller kvartalsvis och förlängs automatiskt tills du säger upp din parkeringsplats.

Uppsägning

Förhyrning sker automatiskt tills dess du säger upp din parkeringsplats. Uppsägning ska meddelas minst en månad innan nästa hyresperiod påbörjas.

Kontakt

Kontaktcenter Uddevalla kommun, +46 522‑69 60 00

kommunen@uddevalla.se

 

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00