Hyra parkeringsplats

För dig som bor och arbetar i Uddevalla finns det möjlighet att hyra en parkeringsplats på några av kommunens utomhusparkeringar.

I ansökan om parkeringsplats finns information om pris och plats.

Ansökan om parkeringsplats>>

Prislista vid förhyrning Pdf, 33.9 kB.

Förhyrning av parkering

Vid förhyrning får du en parkeringsdekal som du lägger i bilens framruta, väl synlig och läsbar utifrån. Parkering med dekal gäller alltid i mån av plats. Parkeringsdekalen är registrerad på dig och är en värdehandling som du ansvarar för.

Förhyrningen debiteras månadsvis eller kvartalsvis och förlängs automatiskt tills du säger upp din parkeringsplats. 

Parkeringskarta>>

Boendeparkering

Boendeparkering är en möjlighet för dig som är folkbokförd vid området, oavsett hur många parkeringsplatser som finns tillgängliga. Du är därför inte garanterad en parkering utan parkering gäller i mån av plats. Du får en parkeringsdekal som du lägger i bilens framruta, väl synlig och läsbar utifrån. På dekalen står det vilken parkering det gäller och tidsavgränsning. Parkeringsdekalen är registrerad på dig och är en värdehandling som du ansvarar för.

Boendeparkering debiteras kvartalsvis och förlängs automatiskt.

Digitala tillstånd

På parkeringen Lönner vid Agnebergsgymnasiet så finns det möjlighet att betala för ett digitalt tillstånd under viss tid på dygnet. Tiden som du kan hyra med digitalt tillstånd är månadsvis eller kvartalstillvis, under vardagar mellan klockan 15.00-7.00.


Fast plats

Kommunen har en parkering, Österskolan, som är med fasta parkeringsplatser. Man blir tilldelad en plats som man själv ordnar med skyltning, till exempel företagslogotyp, registreringsnummer eller liknande och ansvarar själv för snöskottning på platsen. Förhyrningen debiteras månadsvis eller kvartalsvis och förlängs automatiskt tills du säger upp din parkeringsplats.

Uppsägning

Förhyrning sker automatiskt tills dess du säger upp din parkeringsplats. Uppsägning ska meddelas minst en månad innan nästa hyresperiod påbörjas.

Kontakt

Kontaktcenter Uddevalla kommun

+46 522‑69 60 00

kommunen@uddevalla.se

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00