Cykling

Att cykla är en ren miljövinst, och på köpet får du röra på dig! I Uddevalla satsar kommunen på att rusta det nät av cykelvägar som finns både i centrum och utanför tätorten.

Cyklister

En cykelplan har tagits fram som visar vad som behöver göras för att cyklingen ska bli mer trafiksäker i Uddevalla samt nya cykelsträckor och prioriteringsordning för att bygga dessa.

Bättre belysning och tydligare skyltning är andra insatser som förbättrar säkerheten för dig som väljer cykel, detta arbetar kommunen kontinuerligt med.

För att hitta rätt kan du ta hjälp av cykelkarta Uddevalla-Ljungskile Pdf, 2.3 MB.. Pdf, 2.3 MB.

Bra cykelvägar finns bland annat från centrum till de norra stadsdelarna, samt från centrum ut mot Torp handelsområde. En cykelväg som bitvis går alldeles intill den glittrande Byfjorden är Strandpromenaden, som tar dig hela vägen ut till Gustafsberg, Lindesnäs och Sundstrand söder om Uddevalla.  

Utflyktstips

Om du vill göra en cykelutflykt med lite vågskvalp under sommarhalvåret kan du cykla till Unda, ta med cykeln på skärgårdsbåten M/S Sunningen över Byfjorden till Lindesnäs och sedan cykla Strandpromenaden tillbaka in till Uddevalla centrum. Ett annat alternativ är att cykla längs Lelångenbanans banvall som börjar i höjd med Uddevalla sjukhus och fortsätta till Bjursjön (för ett svalkande dopp?) och vidare upp mot Dalsland.

Så tveka inte - ge dig ut på cykeln och upptäck din nya stad! (Ps! Glöm inte cykelhjälmen.)

GPX-filer för mountainbike-cykling

I Bjursjö-området finns flera leder för dig som gillar att cykla mountainbike på stigar. Lederna finns i flera svårighetsgader så du kan välja utifrån din egen förmåga. Alla lederna är markerade i terrängen och börjar och slutar vid Bjursjöstugan så du behöver ingen karta men här nedan kan du ladda ned filer till din telefon för att se lederna i din telefon via appar som stöder filer i .gpx format.

GPX Bjursjön Fårhagen

GPX Bjursjön Mossen

GPX Bjursjön Samneröd

GPX Bjursjön Svarta mossen

Kontakt

Kontaktcenter Uddevalla kommun

+46 522‑69 60 00
kommunen@uddevalla.se

Förslag på sidor