Uddevallabron med Uddevalla i bakgrunden

Föreställning med Anna Heikkinen & Längtans Kapell

Vi firar Sverigefinnarnas dag och hyllar den sverigefinska kulturen. I Uddevalla kan du njuta av föreställningen "Satumaa-Sagolandet" kl. 18.00 på Skogslyckans äldreboende den 22 februari. Kom och ta del av sånger, berättelser och musik som utforskar vår gemensamma historia och kultur!

  • Torsdag 22 februari kl. 18.00
  • Skogslyckans äldreboende

Satumaa – är titeln på den mest kända finska tangon. Översatt till svenska betyder det Sagolandet. Via sina tolkningar av den finska tangon söker Anna Heikkinen & Längtans Kapell efter historia och rötter, efter en sverigefinsk identitet och ett förlorat språk.

Texterna och berättandet utgår ifrån Anna Heikkinens personliga minnen, intervjuer med släktingar, sparade brev och dagboksanteckningar från Andra världskriget – en orolig tid efter vilken Annas far Pekka kom som ensamkommande barn från Finland till Seglora. Som en historia berättad av ett barn till en ensamkommande speglar föreställningen även en del av vår brännande nutid och framtid. 

Med en väv av ord och toner, finska och svenska texter, dragspel, saxofon och cello söker föreställningen efter ett förlorat Satumaa – ett eget Sagoland. 

Föreställningen börjar kl. 18.00 med tid för fika och samtal från kl. 17. Anmäl senast 16 februari.


Anmäl dig här


Sångerna sjungs på både svenska och finska. Berättandet är på svenska. 

Föreställningen är 60 min. Ingen paus. 

Medverkande: 

Anna Heikkinen, sång och berättande 

Larisa Ljungkrona - Mönttinen, dragspel och sång 

Ida Gillner, sopransaxofon och sång 

Jonas Franke – Blom, cello och sång (vikarierar för Leonor Palazzo) 

www.langtanskapell.se 

https://www.youtube.com/watch?v=dV593a_U_-Q