Corax Logo

Stort tack!

Tack till alla som jobbat med festivalen i år. Tack alla filmare för fantastiskt fina bidrag. Tack till årets jury och stort tack till alla er i publiken. Viken härlig festivaldag vi fick! Årets upplaga av Corax Filmfestival genomfördes den 24 mars på Biostaden i Uddevalla.

Prisutdelning

Foto: Matilda Wilhelmsson

Pristagare 2018

Vinnare Corax Filmfestival 2018: SEEK av Andreas Torstensson

Juryns motivering:

Med smarta blinkningar till klassiker i denna genre är denna kortfilm en vinnare.

Dramaturgin trappar upp den täta psykologiska stämningen för varje steg och varje sekund. Tillsammans med det intensiva skådespeleriet och en väl genomarbetad ljudproduktion sätts publiken i omedelbar rädsla och skräck.

 

Bästa foto Corax Filmfestival 2018: #metoo av Emelie Kastberg

Juryns motivering:

Genom ett stilrent och genomtänkt foto kommunicerar man tydligt med sin publik. Med ett repetetivt språk som stärker berättelsen och dess innehåll, har man med denna filmproduktion skapat en stark och viktig kortfilm.


Bästa manus Corax Filmfestival 2018: går till Kronan av Jakob Karlsson

Juryns motivering:

I denna film får man följa en berättelse från flera perspektiv. Med ett välskrivet manus som kommer till liv genom ett briljant skådespeleri, har man med denna kortfilm förmedlat en berättelse som väcker både sorg och medlidande.


Bästa Produktion Corax Filmfestival 2018: Knock Twice av David Poly

Juryns motivering:

Med ambition och stor vilja förmedlar denna film en vacker historia om relationer över generationer. Med ett välarbetat bildspråk får publiken lära känna och komma nära karaktärerna i vardagslivet. Denna helgjutna filmproduktion har ett fantastiskt soundtrack och vinner pris för bästa produktion.

 

Corax 2019

Corax filmfestival kommer tillbaks nästa år, anmälan för er som vill skicka film till festivalen kommer att öppna under december 2018. Fortsätt filma och gör mer fantastisk film att fylla festivalen med. Det är era bidrag som gör festivalen möjlig!

 

Workshop

Göteborg Filmfestival och Corax Filmfestival bjuder på en praktisk workshop i filmskapande. 

Workshop

 I en praktisk workshop får ni i grupper på 4-5 stycken, genom kameran upptäcka er omvärld, dela med sig av era upptäckter och funderingar.

Under workshopens olika steg kommer ni bland annat att jobba utifrån specifika teman, göra urval, hitta motsatser och förstå vikten av vara tydlig i vad man vill förmedla. Allt för att få en större förståelse för kameran som ett uttrycksmedel men också som ett verktyg att berätta med. I workshopen kommer ni både få skådespela, sköta kameran och redigera.

14 april kl 10-13 på Bryggeriet, Södra hamngatan 10. Workshop för alla mellan 12-26 år. avgiftsfritt.

Skicka din anmälan till patrik.carlsson@uddevalla.se

Kontakt

Patrik Carlsson, +46 522‑69 65 59

Kultursamordnare

patrik.carlsson@uddevalla.se

Stadshuset Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00