Kulturskola 

På Kulturskolan ger vi dig mellan 3-26 år möjligheter att vara kreativ, att utveckla dina intressen och att möta en mångfald av människor och kulturella uttryck. Du kan välja bland många olika kurser. Några sträcker sig över flera år och andra under bara några veckor.

Kulturskolan finns på Skolgatan 4 (före detta Musikskolan), Kungsgatan 32, Sinclair och på några grundskolor

Aktuellt

Corona - råd och nya bestämmelser för minskad smittspridning

Folkhälsomyndigheten gick den 29 oktober ut med nya allmänna råd till alla i Västra Götalands län. Med anledning av detta gör vi en del förändringar i Kulturskolans verksamhet.

Följande gäller tills vidare:

  • Vi pausar lektionerna för alla elever födda 2004 eller tidigare tills vidare. En del av kursavgiften kommer att betalas tillbaka.
  • Vi uppmanar dig som vårdnadshavare att inte gå in i våra lokaler, utan istället lämna och hämta dina barn vid entréerna i verksamhetshusen. Det vill säga, utanför huset på Skolgatan 4 och inne i stora entréhallen för Sinclair. Detta för att vi vill minimera antalet vuxna som vistas i våra byggnader.
  • Vi ställer in all inplanerad konsert-, uppvisnings- och utställningsverksamhet de kommande tre veckorna.

Observera att råden kan komma att förlängas. Vi följer utvecklingen och anpassar oss efter de ansvariga myndigheternas rekommendationer.

I övrigt följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber alla om att respektera vår önskan om att den som känner sig snuvig, förkyld eller har hosta stannar hemma och blir helt frisk innan ni kommer tillbaka till verksamheten.

Skulle du vara intresserad av undervisning på distans behöver du kontakta din lärare och undersöka om det är genomförbart i just ditt ämne.

Nya låsrutiner på Sinclair

Gymnasieskolan har nya låsrutiner som innebär att Sinclair kommer att vara låst under dagtid. Men oroa er inte, Kulturskolan kommer att öppna dörrarna innan våra verksamheter startar på eftermiddagarna.

Kostnadsfritt medlemsskap i Kulturskolans elevförening

Varje elev i Kulturskolan erbjuds ett kostnadsfritt medlemskap i Kulturskolans Elevförening Uddevalla. En gång om året får föreningen ett bidrag från RUM, Riksförbundet unga musikanter, för varje barn över 6 år som registrerat sig som medlem. De här pengarna är en ovärderlig hjälp i arbetet med att ordna läger, workshops och liknande för Kulturskolans elever. Pengarna kan också användas till fika och frukt för barnen vid större evenemang.

Registrera medlemskap

Medlemskapet kostar ingenting.

Vill du spela i band eller dansa?

Under hösten startar vi upp två helt nya kurser på Rampen i Källdal.

Nya kurser på Rampen

Välkommen till Kulturskolan höstterminen 2020!

Alla längre kurser startar vecka 36 och slutar vecka 49. Kortare kurser startar senare på terminen.

FUNKIS MUSIK startar 14 och 28 september. Mer info här.

Vi har lediga platser på Djembe och Blockflöjt

Höstterminens dansschema ser du här »

Följ oss gärna på Instagram: kulturskolan_uddevalla

Prenumerera på information och få mejl när vi uppdaterar sidan.


Kontakt

Kontaktcenter Uddevalla kommun, +46 522‑69 60 00

kommunen@uddevalla.se

Skolgatan 4

Telefon 0522-69 60 00 

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00