Gör film på 24 timmar i Kulturskolans filmtävling

Kvinna i basker och solglasögon vid tre olika positioner. Under finns texten: 24 h, Filmtävling, 22 februari, fina priser, för alla 4-26 år.

Under vinterlovet anordnar Kulturskolan en filmtävling för dig som är mellan 4 och 26 år gammal. Tävlingen går ut på att du under 24 timmar ska spela in en film som innehåller ett antal utmaningar - ett tema, två platser och tre föremål.

Vi kommer att avslöja vilka utmaningarna är på måndag, den 22 februari, klockan 10.00 här på webben och på Kulturskolans Instagram. Håll utkik!

Tävlingens upplägg

Du har 24 timmar på dig att filma, redigera och ladda upp din film. Din film får vara max fem minuter lång.

Tävlingen pågår från måndag 22 februari, klockan 10.00, till tisdag 23 februari, klockan 10.00. Torsdagen den 25 februari presenteras vinnaren på Kulturskolans Instagram.

Vinnaren får godis för 200 kronor!

Att filma

Du kan filma med en mobil, surfplatta eller kamera. Tänk på att filma i liggande format!

Du kan lära dig mer om att filma och få bra tips på: https://youtu.be/mYLHVXq0-3Y

Filmens innehåll

Filmen ska innehålla det tema, de två platserna och de tre förmålen som presenteras här på webben och på Kulturskolans Instagram den 22 feburari klockan 10.00.

Du bestämmer själv hur du vill få med utmaningarna i filmen. Du bestämmer också vilken typ av film du vill göra: en spelfilm, en animerad film eller en falsk dokumentär.

Redigering

Det finns många olika appar och program du kan använda för att redigera din film. För Iphone, Ipad och Imac finns till exempel Imovie att ladda ner gratis.

Till pc finns bland annat Windows movie maker och Videoredigeraren.

Sök efter videoredigering där du brukar ladda hem appar!

Fler tips om redigering finns på: https://youtu.be/C8PDGsVo1Yg

Skicka in din film

Ladda upp din film på Youtube. Du kan välja att göra den privat eller offentlig, beroende på om du vill att någon annan ska kunna se den eller inte.

Ladda upp på Youtube (pdf)

Skicka länken till din film tillsammans med namn och ålder på alla som har varit med och gjort filmen, i ett mejl till tilda.meissner@uddevalla.se senast den 23 februari, klockan 10.00.

Bidrag som kommer in senare än så, kommer inte att vara med i tävlingen.

Vid frågor, kontakta tilda.meissner@uddevalla.se

Kontaktcenter Uddevalla kommun, +46 522‑69 60 00