Kulturskolans bestämmelser

Har jag möjlighet att testa om jag valt rätt kurs?

Ja. Första lektionen på din kurs är en prova-på-gång för dig som är ny elev. Om du inte vill fortsätta måste du omgående göra en avanmälan till Kulturskolan – absolut senast dagen innan andra lektionen.

Måste jag betala om jag inte kan eller vill fortsätta kursen?

Gör du din avanmälan för sent måste du betala full terminsavgift även om du inte kommer på lektionerna. Om du avbryter din kurs på grund av sjukdom ska du styrka det med ett läkarintyg.

Hur säger jag upp min plats på Kulturskolan?

Om du vill avsluta din undervisning ska du eller din vårdnadshavare omgående säga upp din plats. Detta gör du genom att gå till hemsidan och klickar på ”Anmälan och uppsägning”.

Som elev/vårdnadshavare på Kulturskolan är du registrerad i Kulturskolans administrativa system SpeedAdmin.

All avanmälan sker där. Som vårdnadshavare loggar du in i systemet med hjälp av BankID. På din startportal hittar du länken ”avanmälan” som du använder. Din avanmälan är giltig när den har bekräftats av Kulturskolans expedition. Du får då ett meddelande om att din plats är uppsagd.

Kan du inte komma till din lektion?
Om du inte kan komma till din undervisning måste du ge besked till läraren. Om du varit frånvarande mer än tre gånger i följd utan att läraren fått något meddelande, kan du förlora din plats.

Om läraren är sjuk får du eller din vårdnadshavare meddelande via e-post eller sms.

Hur många instrumentkurser kan jag gå?

Du kan gå maximalt två instrumentkurser samtidigt.

Kan jag hyra instrument av Kulturskolan?

Ja, vi hyr ut följande instrument i mån av tillgång: fagott, valthorn, trombon, baryton, tuba, fiol, altfiol, cello och kontrabas. Det kostar 325 kronor per termin för att hyra ett instrument.

Kontakt

Kontaktcenter Uddevalla kommun, +46 522‑69 60 00

kommunen@uddevalla.se

Skolgatan 4

Telefon 0522-69 60 00 

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00