Danskurser

Grundkurser

Danslek/Dansmix

Klassen riktar sig till de yngre barnen. I undervisningen har vi fokus på rörelse- och dansglädje. Lek och övningar varvas, som skapar medvetenhet om kroppen och rummet. Eleverna får både följa lärarens rörelser och skapa egna rörelser genom improvisation. Kursen tränar såväl rytmik och balans som mod och självförtroende och lägger en grund för fortsatt dansande.

Balett

Vi utgår från den klassiska balettens grunder med övningar vid stången och ute på golvet. Du ökar din styrka, vighet och smidighet och lär dig olika steg som sätts samman till olika dansövningar. Den klassiska baletten är grunden till flertalet av våra dansstilar idag.

Jazzdans

Begreppet ”Jazzdans” kommer från just dans till jazzmusik, och växte fram under 50-60 talet. Rötterna till dansstilen kommer från den afrikanska dansen där rytm och rörelser samspelar med varandra. Idag dansar vi jazzdans till många olika typer av musik och dansens influenser kommer från många olika stilar.

Vi tränar rörlighet, vighet, styrka, smidighet och koordination genom teknikträning och koreograferade danser.

Modern/Lyrisk jazz

Kursen är en utveckling av kursen Jazzdans mot en speciell stil och musik. Här hämtar vi inspiration från kroppens eget rörelsemönster. Vi jobbar mycket med teknik men framförallt uttryck och känsla.

Street

I den här klassen lär vi oss grunderna i streetdance. Förutom grundstegen så jobbar vi med attityd och självsäkerhet. Lektionerna består av uppvärmning, stretch, styrketräning, dans över diagonalen och koreografi.

Commercial

Detta är en klass där vi mixar olika dansstilar. Viss teknik förekommer men fokus ligger på koreografi och uttryck.

Övriga kurser

Danskompani KS

Detta är grupper för dig som vill satsa lite extra och ingå i en dansgrupp. Vi uppträder på olika evenemang och står alltid beredda att hoppa på ett nytt uppdrag. Här blandas olika stilar. Det hålls audition för att komma med i gruppen. Repetitioner på kvällar och helger förekommer.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00