Danskurser

Grundkurser

Dansmix

Klassen riktar sig till de yngre barnen. I undervisningen har vi fokus på rörelse- och dansglädje. Lek och övningar varvas, som skapar medvetenhet om kroppen och rummet. Eleverna får både följa lärarens rörelser och skapa egna rörelser genom improvisation. Kursen tränar såväl rytmik och balans som mod och självförtroende och lägger en grund för fortsatt dansande.

Balett

Vi utgår från den klassiska balettens grunder med övningar vid stången och ute på golvet.  Du ökar din styrka, vighet och smidighet och lär dig olika steg som sätts samman till olika dansövningar. Den klassiska baletten är grunden till flertalet av våra dansstilar idag.

Nutida dans

Nutida dans är ett samlingsbegrepp för den scenkonst som skapas idag. Under lektionen utforskar vi kroppen och rummet på olika sätt. Lektionerna vänder sig inte enbart till dig som vill bli dansare utan också till dig som är nyfiken på att lyssna till kroppen och att ge dig in i en värld av nya uttrycksmöjligheter. Genom exempelvis golvteknik, moderna tekniker, improvisation och koreografi utvecklar vi större kroppsmedvetenhet och en vidare förståelse för vad dans kan vara.

Jazzdans

Begreppet ”Jazzdans” kommer från just dans till jazzmusik, och växte fram under 50-60 talet. Rötterna till dansstilen kommer från den afrikanska dansen där rytm och rörelser samspelar med varandra. Idag dansar vi jazzdans till många olika typer av musik och dansens influenser kommer från många olika stilar.

Vi tränar rörlighet, vighet, styrka, smidighet och kordination genom teknikträning och koreograferade danser.

Fördjupningskurser

Modern/Lyrisk jazz

Kursen är en utveckling av kursen Jazzdans mot en speciell stil och musik. Här hämtar vi inspiration från kroppens eget rörelsemönster. Vi jobbar mycket med teknik men framförallt uttryck och känsla.

Street

I den här klassen lär vi oss grunderna i streetdance. Förutom grundstegen så jobbar vi med attityd och självsäkerhet. Lektionerna består av uppvärmning, stretch, styrketräning, dans över diagonalen och koreografi.

Dancehall/Ragga

Dancehall är en dansstil från Jamaica som utvecklats genom reggaen. Det är en stil som influerats av bl. a. afro, calypso och ragga. Vi fokuserar på styrka, kondition och kroppskontroll.

House

House utvecklades genom klubbar i Chicago. Stilen är konditionskrävande och svettig då vi ständigt håller pulsen igång. Takten och fotarbetet ligger i fokus.

MTV Fusion

På denna klass mixas de flesta dansstilar som kan synas i populära musikvideor. En härlig mix helt enkelt!

Övriga kurser

Showgruppen

Detta är grupper för dig som vill satsa lite extra och ingå i en dansgrupp. Vi uppträder på olika evenemang och står alltid beredda att hoppa på ett nytt uppdrag. Här blandas olika stilar. Det hålls audition för att komma med i gruppen. Repetitioner på kvällar och helger förekommer.

Kontakt

Kontaktcenter Uddevalla kommun, +46 522‑69 60 00

kommunen@uddevalla.se

Skolgatan 4

Telefon 0522-69 60 00 

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00