Danskurser

Grundkurser

Danslek 5 år och Dansmix 6-9 år

Kursen riktar sig till de yngre barnen. I undervisningen har vi fokus på rörelse- och dansglädje. Lek och övningar varvas, som skapar medvetenhet om kroppen och rummet. Eleverna får både följa lärarens rörelser och skapa egna rörelser genom improvisation. Kursen tränar såväl rytmik och balans som mod och självförtroende och lägger en grund för fortsatt dansande.

Balett från 10 år

Kursen utgår från den klassiska balettens grunder med övningar vid stången och ute på golvet. Du ökar din styrka, vighet och smidighet och lär dig olika steg som sätts samman till olika dansövningar. Den klassiska baletten är grunden till flertalet av våra dansstilar idag.

Jazz från 10 år

Jazz kan vara både mjuk, lyrisk, energisk och kraftfull. Det är en av de mest använda dansstilarna och den är under ständig utveckling. Jazz är det du oftast ser på scen i olika shower och musikaler. Vi tränar rörlighet, vighet, styrka, smidighet och koordination genom teknikträning och koreograferade danser.

Street från 10 år

I kursen lär vi oss grunderna i streetdance. Streetdance är ett brett begrepp så därför kommer du att få prova på olika streetdance-stilar. Vi tränar grooves, rytmik och koordination. Du kommer att få lära dig olika grundsteg, tekniker och koreografier.

Modern/Lyrical från 13 år

Modern/Lyrical är en dansstil med mycket flöde, energi och uttrycksfull med en del akrobatiska inslag. Vi tränar också på golvteknik, där vi rör oss upp och ner från golvet på olika sätt. Stilen är inte lika strikt som tex klassisk balett utan har ett mycket friare rörelsemönster.

Commercial från 13 år

Detta är en klass där vi mixar olika dansstilar. Viss teknik förekommer men fokus ligger på koreografi och uttryck.

Övriga kurser

Danslinjen från 13 år

Danslinjen är för dig som vill satsa lite mer på dansen. Under året testar vi flera olika stilar men har även fördjupning i dansämnet. Vi träffas 3 gånger i veckan med samma grupp.

Denna linje går du i 2 år för att öka dina kunskaper och sedan går du ut i de vanliga danskurserna som Kulturskolan erbjuder.

Förslag på sidor