Funkiskurser

I Kulturskolans kurser och aktiviteter är målet att så långt som möjligt möta upp varje elevs enskilda behov för att främja deltagande oavsett funktion.

Kulturskolan har även kurser särskilt utformade för deltagare med funktionsvariationer, våra Funkis-kurser.

Dessa är förlagda till lokaler i eller i närhet av kommunens enheter med anpassad grundskola.

För elever på Norgården och Källdalskolan finns kurserna på Aktivitetshuset Rampen samt på Stråketskolan för eleverna där.

Samba Den svängiga kursen

En kurs för dig som gillar att spela musik och framförallt spela trummor tillsammans med andra. Med stort fokus på spelglädje använder vi olika sorters trummor och slagverk, med samban som utgångspunkt. Ålder: 12-16 år Plats: Fritids, Norgårdenskolan Tid: Måndagar 15.30-16.15

Musikal

Här får du prova att sjunga, dansa, spela teater och skapa musik tillsammans med andra i en mindre grupp. Vi utgår från en saga i arbetet och formar det utifrån individuella förutsättningar och önskemål.

Ålder: 9-12 år Plats: Aktivitetsrummet, Rampen Tid: Tisdagar 14.30-15.15

Musiksamspel/instrumentkurs

Här får du möjlighet att prova olika instrument - piano, ukulele, blockflöjt, djembetrumma och andra rytminstrument. Kursen bygger på kommunikatation med musik. Lektionerna ges enskilt eller två och två utifrån behov och önskemål. Tid: Måndagar; Musikstudion, Rampen 13.30-17.30 Onsdagar; Stråketskolan 14.30-17.00Förslag på sidor