Information

Har jag möjlighet att testa om jag valt rätt kurs?

Ja. Första lektionen på din kurs är en prova-på-gång för dig som är ny elev. Om du inte vill fortsätta måste du omgående göra en avanmälan till Kulturskolan – absolut senast dagen innan andra lektionen.

Hur mycket kostar det?

En ordinarie kurs på Kulturskolan kostar 850 kronor per termin. Vi garanterar minst 24 aktivitetstillfällen på ett helt läsår, men det blir i regel fler. Om du som elev varit frånvarande kan vi inte garantera 24 aktivitetstillfällen. Vissa kurser, så kallade korta kurser, har färre antal aktivitetstillfällen per termin och har därför en lägre avgift. Vi skickar en faktura för kursavgiften på höstterminen och en på vårterminen. Fakturan du får avser den pågående terminen och inte den kommande.

 

Priser

Kurs 1  850 kr
Kurs 2  800 kr
Varje ytterligare kurs 800 kr

Orkester 400 kr. Gratis om terminsavgiften för instrument är betald.

Instrumenthyra 325 kr

 

Du får rabatt om du betalar för mer än en kurs/aktivitet på Kulturskolan.

Exempel: Om en familj har ett barn som deltar i tre kurser eller tre barn som deltar i var sin kurs.

Måste jag betala om jag inte kan eller vill fortsätta kursen?

Gör du din avanmälan för sent måste du betala full terminsavgift även om du inte kommer på lektionerna. Om du avbryter din kurs på grund av sjukdom ska du styrka det med ett läkarintyg.

Hur säger jag upp min plats på Kulturskolan?

Om du vill avsluta din undervisning ska du eller din vårdnadshavare omgående säga upp din plats. Detta gör du genom att gå till hemsidan och klickar på ”Anmälan och uppsägning”.

Som elev/vårdnadshavare på Kulturskolan är du registrerad i Kulturskolans administrativa system SpeedAdmin.

All avanmälan sker där. Som vårdnadshavare loggar du in i systemet med hjälp av BankID. På din startportal hittar du länken ”avanmälan” som du använder. Din avanmälan är giltig när den har bekräftats av Kulturskolans expedition. Du får då ett meddelande om att din plats är uppsagd.

Kan du inte komma till din lektion?

Om du inte kan komma till din undervisning måste du ge besked till läraren. Om du varit frånvarande mer än tre gånger i följd utan att läraren fått något meddelande, kan du förlora din plats.

Om läraren är sjuk försöker vi i möjligaste mån att sätta in en vikarie. Om inte detta är möjligt får du eller din vårdnadshavare meddelande via e-post eller sms.

Hur många instrumentkurser kan jag gå?

Du kan gå maximalt två instrumentkurser samtidigt.

Kan jag hyra instrument av Kulturskolan?

Ja, vi hyr ut följande instrument i mån av tillgång: tvärflöjt, saxofon, klarinett, valthorn, trumpet, trombon, baryton, tuba, fiol, altfiol, cello och kontrabas. Det kostar 325 kronor per termin för att hyra ett instrument.

Samtycke bild och film

Inom Kulturskolans verksamhet fotograferas och filmas deltagarna. Detta sker i undervisningssyfte och för att visa deltagarnas prestationer för dem själva och för deras anhöriga.

Dessa foton och filmer används också för att informera om Kulturskolans verksamhet. Publicering kan förekomma i bland annat broschyrer och nyhetsbrev, på Kulturskolans sidor på uddevalla.se samt på Kulturskolans kanaler i sociala medier såsom Instagram, Facebook och Youtube. Bilder och filmer som används lagras i två år och raderas därefter.

Om du väljer att inte samtycka, så har det ingen påverkan på elevensmöjligheter att delta i undervisningen.

Läs mer om hur Uddevalla kommun behandlar dina personuppgifter

Förslag på sidor