Aktiviteter hos Emaus

En vit get och en svart get som står på en kulle.

På Emaus lantgård bemöter vi våra djur med frivillig hantering och positiv förstärkning. Det innebär att vi människor måste vara lyhörda och ödmjuka.

"Emaus lantgård är verkligen en oas mitt ibland oss, både som rekreationsområde och som fritidsverksamhet. Den nyss genomförda Medborgardialogen bekräftar platsen som oerhört viktig, för många ändamål och för människor med olika önskemål och förväntningar. Med en mångfald av aktiviteter och ett brett utbud av upplevelser hoppas vi så småningom återgå till ett normalläge och ett rikt grundutbud. Det vi erbjuder nu är anpassat utifrån det smittläge som råder i kommunen och regionen utifrån covid-19."

Paula Nyman
Tillförordnad Förvaltningschef

Besökshundsteam

En aktivitet för barn, vuxna och äldre. Besökshundteamet består av hund och förare som är utbildade för att sprida glädje, skänka lugn och öka motivationen i olika syften för olika människor. Aktiviteten leds av hundförare.

Tid och plats

Aktiviteten erbjuds vid olika tillfällen och det finns inga regelbundna tider. Föranmälan krävs och vi informerar på vår webbsida när det går att anmäla sig till aktiviteten.

Djurmötesplats- med klapp, matningslek eller prat

Djur och fritidsledare/pedagoger finns på olika mötesplatser i området och du kan vara med på ett lustfyllt, respektfullt och tryggt möte.

Tid och plats

Detta är en pop-up-aktivitet under Covid-19 pandemin. Runt kaninernas och hönornas hage finns 3 platser. Vid tömkörning av häst finns en plats i taget. Vid get- och grishagarna finns 5 platser.

Get-möte

Är du intresserad av getter eller av frivillig hantering och positiv förstärkning i kommunikation och träning med djur? Då är detta en aktivitet för dig! Vi pratar och provar tillsammans med getter.

Tid och plats

Måndag, tisdag, torsdag, lördag och söndag klockan 15:00. Dyk upp och var med!

Samling mellan ladugården och lekplatsen vid aktivitetsstart. Vänligen följ hygienregler samt köbildnings- och platsanvisningar.

Get-agility

Getter gillar att hoppa upp och stå på grejer och balansera. Var med och bygg en agilitybana till getterna och se om de klarar alla hinder.

Tid och plats

Fredag klockan 15:00. Dyk upp och var med!

Samling mellan ladugården och lekplatsen vid aktivitetsstart. Vänligen följ hygienregler samt köbildnings- och platsanvisningar.

Gottegris

Grisar har ett bra luktsinne och de gillar att böka runt och leta efter mat. Var med och göm godbitar och se vilken bit de hittar först.

Tid och plats

Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag och söndag klockan 12:00. Dyk upp och var med!

Samling mellan ladugården och lekplatsen vid aktivitetsstart. Vänligen följ hygienregler samt köbildnings- och platsanvisningar.


Brun häst som vänder huvudet mot kameran.

Hästhäng

Du som är intresserad av hästar kan vara med i olika aktiviteter som körning, belöningsbaserad träning, ridning, skötsel eller annat. Olika upplägg för olika hästar och människor.

Märk att under covid-19-pandemin måste du minst ha börjat i årskurs fyra i grundskolan och ha ett visst eget säkerhetstänk för att vara med på Hästhäng. Det är för att vi ska kunna hålla avstånd men ändå vara tillräckligt nära för att skapa lustfyllda, respektfulla och trygga möten mellan häst och människa.

Tid och plats

Lördag och söndag klockan 10:00. Bokad aktivitet.

Om du är intresserad av att hänga med hästar, anmäl ditt intresse till emauslantgard@uddevalla.se. Platsbokning och platsbekräftelse krävs. Uppge kontaktuppgift, önskad aktivitet och önskat datum. Märk att om du är intresserad av ridning så ber vi dig uppge längd och vikt när du anmäler intresse. Hästarnas och deltagarnas dagsform, väder och vind, antalet besökare och andra faktorer avgör alltid aktivitetens innehåll.

Häst och kärra (Inställt v 24 p g a sjukdom)

Hästar är starka djur och en del vill bjuda på en åktur i kärra. En aktivitet för många åldrar, storlekar och funktionsvariationer.

Tid och plats

Måndag, tisdag och torsdag klockan 10:00. Dyk upp och var med!

Samling mellan ladugården och lekplatsen vid aktivitetsstart. Vänligen följ hygienregler samt köbildnings- och platsanvisningar.

Katt-walk

Ibland hänger våra katter med på en promenad runt hagarna. Andra gånger vill de bara sola sig.

Tid och plats

Detta är en katt-styrd pop-up-aktivitet under pandemin. Det finns så många platser som katterna erbjuder till denna aktivitet. Går utmärkt att kombinera med tips - eller informationspromenad.

Käpphästbana (Allas sommarlov)

På Emaus finns en käpphästbana och käpphästar att låna. På banan finns information om program för hoppning och dressyr om man vill prova att rida program. Det går också bra att rida precis som man vill, förstås!

Tid och plats

Alla dagar under öppettider.

Banan och käpphästarna finns bakom ladugården, från parkeringen sett.

Ponnyridning

Hästar är starka djur och en del vill bjuda på en ridtur. En aktivitet för barn upp till viss längd- och viktgräns beroende på tjänstgörande häst.

Tid och plats

Fredag klockan 10:00. Dyk upp och var med!

Samling mellan ladugården och lekplatsen vid aktivitetsstart. Vänligen följ längd- och viktregler, hygienregler samt köbildnings- och platsanvisningar.

Skogsbad (Allas sommarlov)

Skogsbad handlar om att vara i naturen med öppna sinnen. Här på Emaus finns två skogsbadspromenader som du kan göra när du vill. Skogen är alltid öppen!

Den ena promenaden går runt den grusade gångslingan runt hagen i mitten av lantgården. Här kommer du fram med rullstol, rullator och barnvagn. Starten är på hagens vänstra kortsida, längst bort från lantgården.

En annan promenad startar ovanför den branta backen längst bort på områden. Ta av till vänster där stigen delar sig. Promenaden går längs med stigen runt hagen. Terrängen är varierad och därför är denna slinga inte barnvagns-, rullstols- eller rullatorvänlig.

Tid och plats

Skogen är alltid öppen.

Promenaderna startar bakom ladugården, från parkeringen sett.


Röd och vit katt som ligger på rygg.

Kontakt

Charlotte Gerd, +46 522‑69 81 74

Enhetschef

charlotte.gerd@uddevalla.se

Kapellevägen 67

0522-69 64 39 

Telefontid 9.30-10.00

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00