Människan bakom uniformen (MBU)

Prova på att vara polis

Vill du göra något spännande och lärorikt?

Prova på vardagen som polis, brandman eller ambulansförare

Onsdag 7 mars startar den första MBU-ubildningen i Uddevalla.

Människan bakom uniformen (MBU) är en utbildning som riktar sig till dig som bor i Uddevalla och är 15-20 år gammal. Som deltagare i MBU får du träffa bland annat poliser, räddningstjänst, busschaufförer, ambulanssjukvårdare och fritidsledare för att lära dig mer om deras yrken.

Gör din intresseanmälan längst ned på denna sida. Du kommer att få en inbjudan via mail till ett informationsmöte som hålls i februari

Syftet med MBU är att knyta kontakter och öka den ömsesidiga förståelsen. Gruppen träffas en kväll i veckan under tio veckor. Du kan därefter fortsätta att engagera dig som ambassadör om du vill.

I MBU får du som deltagare insyn och prova på blåljusyrken så som polis, räddningstjänst och ambulans samtidigt som uniformsbärarna får möjlighet att lära känna ungdomarna.

MBU riktar sig till ungdomar som har fyllt 15 år upp till 20 år som bor i Uddevalla och utbildningen är kostnadsfri.

Tillsammans med personal från de olika yrkena får du onsdagskvällar under tio veckor med start i mars 2018, en unik chans att prova delar av deras arbetsuppgifter och ta del av deras vardagliga arbete. Du får bland annat prova brandövningar, rökdykning, besöka ambulansstationen, hjärt-lungräddning, prova delar av polisens utrustning och mycket mer.

Vi gör ett studiebesök i Göteborg. Vi besöker minneslokalen i Backa där 63 unga människor miste livet och över 200 ungdomar skadades i en diskoteksbrand.

Du får även vara med och agera i en iscensatt bilolycka där räddningstjänst, polis och ambulans visar hur de samarbetar under en trafikolycka.

Fortsätt som ambassadör

Efter avslutad MBU-kurs finns möjlighet till fortsättning som MBU-ambassadör där du är med och utvecklar arbetet med MBU. Ambassadör kan du vara upp till du är 25 år gammal.

Om MBU

MBU är ett samarbete mellan Uddevalla kommun, polis, räddningstjänst, ambulanssjukvård och västtrafik där vi tillsammans arbetar förebyggande för och med ungdomar i Uddevalla. MBU kommer ursprungligen från Göteborgs stad och finns nu på flera orter i Sverige där man arbetar efter samma koncept och förhållningssätt.

Kontaktuppgifter

Vill du veta mer om Människan bakom uniformen är du välkommen att kontakta mig.

Kontaktperson
Projektledare Jenny Bröjer
Telefon 0522-69 81 75

Intresseanmälan

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00