Om Hovhults förskola

Hovhults förskola ligger i norra delen av Uddevalla på en fin naturtomt som inbjuder till all sorts lek.

Organisation

Vi har fyra barngrupper; Blåbäret, Hallonet, Jordgubben och Smultronet. För nuvarande består förskolan av fyra syskongrupper med barn i åldrarna 1-6 år. Det är barnens olika personliga förutsättningar samt hur kön till förskolan ser ut som avgör hur indelningen av barnen blir. Vår verksamhet utgår ifrån riktlinjerna i Skollagen och Barnkonventionen samt värdegrunden och målen i förskolans läroplan Lpfö18.

Våra lokaler och vår omgivning

Hovhults förskolas gård

Vi har en stor och fin gård som erbjuder möjlighet till rörelse, lek och lärande. Vi gör ofta utflykter i vår närmiljö till exempel till skogen, biblioteket och ishallen.

Våra lokaler ser olika ut beroende på våra barngrupper och vi formar vår inomhusmiljöer efter barnens behov.

Förskolan har eget tillagningskök. Vår kock Anders och lagar maten från grunden. Det erbjuds till exempel egengjorda köttbullar, pannkakor, färskt fisk och bakat bröd minst en gång i veckan.

Förskolebussen

En förskolebuss är en mobil förskoleavdelning. Bussarna är specialbyggda och har all utrustning som behövs för att bedriva förskoleverksamhet, som exempelvis toalett och skötbord, leksaker, matplatser och möjlighet till vila. Varje dag serveras varm mat på bussen eller ute i naturen. Bussarna har också rullstolsramper och plats för rullstolar samt hörselslingor.

Två gula bussar med plats för sammanlagt 40 barn rullar just nu i kommunen. En utgår från Hovhults förskola i norra Uddevalla och en från Hälle förskola i Ljungskile. Bussgrupperna har möjlighet att besöka varandras områden, men även möjligheter att lära känna många andra delar i kommunen. Verksamheten utgår från utomhuspedagogik och hållbart lärande.

Vi har just nu verksamhet för våra äldsta barn på bussavdelningarna och utbildningen är förlagd i olika miljöer i vår närmiljö.

Bussförarna som rekryterats till förskolebussarna har dubbel kompetens och är både utbildade pedagoger och busschaufförer.

Läs vanliga frågor och svar om förskolebussarna