Om Hovhults förskola

Hovhults förskola ligger i norra delen av Uddevalla på en fin naturtomt som inbjuder till all sorts lek.

Organisation

På Hovhults förskola har vi tre hemvister: Nyfiken, Påhittig och Upptäckarna. På Nyfiken går våra yngsta barn som är mellan 1-2 år. På Påhittig går barnen som är mellan 3-5 år. I bussgruppen, som heter Upptäckarna, går våra blivande skolbarn som är mellan 5-6 år. Vi arbetar i team, där vi dagligen delar in barnen i mindre grupper och undervisar utifrån intresse och mognadsnivå.

Våra lokaler och vår omgivning

Hovhults förskolas gård

Vi har en stor och fin gård som erbjuder möjlighet till rörelse, lek och lärande. Vi gör ofta utflykter i vår närmiljö till exempel till skogen, biblioteket och ishallen.

Våra lokaler ser olika ut beroende på våra barngrupper och vi formar vår inomhusmiljöer efter barnens behov.

Förskolan har eget tillagningskök. Vår kock Anders och lagar maten från grunden. Det erbjuds till exempel egengjorda köttbullar, pannkakor, färskt fisk och bakat bröd minst en gång i veckan.

Förskolebussen

En förskolebuss är en mobil förskoleavdelning. Bussarna är specialbyggda och har all utrustning som behövs för att bedriva förskoleverksamhet.

Exempelvis har bussarna toalett och skötbord, leksaker, matplatser och möjlighet till vila. Varje dag serveras varm mat på bussen eller ute i naturen. Bussarna har också rullstolsramper och plats för rullstolar samt hörselslingor.

Två gula bussar med plats för sammanlagt 40 barn rullar just nu i kommunen. En utgår från Hovhults förskola i norra Uddevalla och en från Lane-Ryrs förskola. Bussgrupperna har möjlighet att besöka varandras områden, men även möjligheter att lära känna många andra delar i kommunen. Verksamheten utgår från utomhuspedagogik och hållbart lärande.

Vi har just nu verksamhet för våra äldsta barn på bussavdelningarna och undervisningen är förlagd i olika miljöer i vår närmiljö.

Bussförarna som rekryterats till förskolebussarna har dubbel kompetens och är både utbildade pedagoger och busschaufförer.

Läs vanliga frågor och svar om förskolebussarna


Förslag på sidor