Om Norgårdens förskola

Norgårdens förskola ligger i de västra delarna av Uddevalla i bostadsområdet Herrestad. Vår förskola har tre barngrupper.

På förskolan arbetar vi enligt Läroplan för förskolan. Vi lägger stor vikt vid att alla barn ska få möjlighet att känna sig trygga, bli bekräftade och stärkta i sin självbild.

Barnen är indelade i två grupper; Boet och Sparvarna.

 

Våra lokaler och vår omgivning

Barnens kreativitet får stort utrymme både utomhus och inomhus och de får många tillfällen att vistat ute på vår fina gård.

Eftersom förskolan är liten arbetar vi mycket tillsammans i huset. Detta leder till att vi har en hjälpsam, harmonisk och trygg stämmning där alla känner alla.

Köket

Samtliga barn och vuxna äter mat i vår restaurang som heter Ägget. Där serveras mat som vår kokerska har lagat och bakat till oss. Vi använder oss av ett buffebord där barnen får gå och ta sallad först och därefter får de hämta den varma maten. Vi arbetar utifrån måltidspedagogik. Det innebär att vi vill göra barnen medvetna om mat med hjälp av sina sinnen, lukt, känsel, smak, hörsel och syn.

Salladsbuffe

Praktikplats, praktikanter

Vi tar ofta emot VFU-elever som läser till förskollärare på Högskolan Väst. Vi tar även emot praktikanter från arbetsförmedlingen.

Elever från högstadiet är också välkomna på prao.

Förslag på sidor