Lilltån

Välkomna till lilltån, på vår avdelning har vi barn i åldrarna 1-6 år. Leken på vår avdelning är fylld av upptäckarlust om vad som finns runt omkring oss. Vi vill ge era barn:

  • Trygghet, lärande och lek.
  • Språk och matematik
  • Natur och teknik
  • Utveckling och skapande verksamhet
  • Sång och rytmik

Inflytande och delaktighet är begrepp som styr vår verksamhet. Vi vill skapa en trygg barngrupp där alla känner att de kan bidra med sina kunskaper. Vi som pedagoger är lyhörda och vår avdelning är i ständig förändring efter barnens intresse och utveckling. Våra äldsta barn som ska börja förskoleklass har en gång i veckan aktiviteter tillsammans med jämnåriga från två andra avdelningar. Tillsammans skapar de en gemenskap och de får nya spännande utmaningar varje vecka.

Vi arbetar med odling som prioriterat mål på Lilltån "Från frö till planta". På vår gård har vi två odlingslådor där vi sått, planterat, skött om och skördat morötter, rädisor, persilja, bönor, rabarber och jordgubbar. Av rabarbern har vi kokat saft! Av vår potatis har vi gjort chips och potatistryck.

Dagligen arbetar vi med sång, rytmik och lek för att stärka språk och motoriska färdigheter. Vi dokumenterar barnets upplevelser och utveckling genom foton, portfolio, teckningar, tema arbete och utvecklingssamtal. Vi har drop-in, lucia och midsommarfirande. På vår fina gård leker, cyklar, gräver och gungar vi.

Vill ni veta mera eller besöka oss, hör gärna av er.

Välkomna önskar Marita, Ulrika och Josefin.

Förslag på sidor