Nallen

Välkommen

Välkomna till Nallen! Här kommer lite information om vår verksamhet:

Vid full grupp är vi 20 härliga barn i åldrarna 1-5 år och vi som jobbar här heter Inger, Anna, Zara och Julia.

För att få trygga, harmoniska barn som lär sig vara bra kompisar och känna empati, jobbar vi bland annat med materialet ”Snick och Snack i Kungaskogen

Alla aktiviteter under dagen ser vi som ett lärande, till exempel vardagliga händelser och upplevelser som påklädning, lek, samling, projekt, utevistelse med mera.

När vi har olika planerade aktiviteter såsom tema och projekt, delar vi barnen efter mognad och utvecklingsnivå.

Flyttfåglarna är ett inslag i verksamheten som vi har tillsammans med avdelning Björnen. Det innebär att de barn som ska börja skolan (5-åringarna) går iväg 1 dag/vecka ca 1,5 timme och har några egna aktiviteter för att förbereda sig för skolan. Det kan bland annat vara gruppstärkande lekar, pyssel, promenader, bokstäver, siffror, koncentrationsövningar med mera.

Vi har en underbar gård som erbjuder det mesta, vi kan gunga, bygga sandkakor, gräva garage, vara i ”skogen”, leka i lekstugan, cykla, ha bollekar - bara fantasin sätter gränser! Att leta efter maskar och använda luppen gör barnen gärna. Vi strävar efter att vara ute varje dag.

Våra odlingar är jättepopulära bland barnen. Det finns exempelvis äpple- och plommonträd, tomater, blåbär, björnbär, potatis, ärtor och vi försöker ta hand om grönsakerna och frukterna på bästa sätt när de mognat!

Goda tillgångar för lek och lärande på Parkens förskola

Förslag på sidor