Toggle navigation

Om Sundstrands förskola

Glada barn och ballonger! En clown är på besök på förskolan.

Organisation

Sundsstrands förskola består av en huvudbyggnad och en modulbyggnad. Förskolan är indelad i 4 åldersgrupperade team. Teamen har namn efter färgen på ytterdörren.

Röda teamet; avd. Måsen & Svanen. Här går våra allra yngsta barn. Avdelningarna är traditionellt uppbyggda med ett större mat- och lekrum, två grupprum samt en ateljé. Barnen äter alla sina måltider på sin avdelning. De yngsta barnen har en egen inhägnad del av gården utomhus som är särskilt anpassad till just de yngsta. I Röda teamet arbetar 2 förskollärare och 4 barnskötare. När det är dags att flytta ifrån det Röda teamet flyttar man tillsammans med några kompisar och 2–4 av personalen upp till…

Blå teamet; avd. Makrillen & Laxen. Här tillhör man den grupp av barn som befinner sig mitt emellan de yngsta och de äldsta barnen. Avdelningens lokaler är mindre än tidigare och består av ett större samlingsrum och två grupprum. Avdelningen har dock tillgång till en stor, ljus ateljé som erbjuder möjligheter till all form av kreativt lärande och undervisning; pyssel av alla de slag, snickra, rita, måla, forska och studera med hjälp av ljusbordet, dreja på drejskiva och bränn sitt alster i brännugnen osv. I det gemensamma grupprummet ”Tonfisken” får man delta i musik- och rytmikundervisning samt annan undervisning där hela eller delar av gruppen oftast arbetar tillsammans. Blå teamet äter alla sina måltider i vår stora fina matsal. När det sedan är dags att flytta ifrån det Blå teamet så flyttar man till något av våra två andra team tillsammans med några kompisar och 2 eller 4 ur personalen. (Beroende på hur årskullarna ser ut kan det bli en eller två flyttar till för barnet.)

Gröna teamet; avd. Hajen och Valen. Nu tillhör man de äldre barnen på förskolan. I Gröna teamet går man sitt näst sista och/eller sista år på förskolan. Avdelningarna har lite fler kvadratmeter än i det Blå teamet, men har samma uppbyggnad.

Vita teamet; avd. Snäckan och Stranden. Vita teamet ligger i modulbyggnaden, alldeles intill huvudbyggnaden. I vita teamet går man sitt näst sista och/eller sista år på förskolan. Varje avdelning har ett stort rum, två grupprum och en mindre ateljé. Man använder också huvudbyggnadens ateljé och deltar i musik- och rytmikundervisning i ”Tonfisken”. Vita teamet äter frukost och mellanmål på sina avdelningar, men lunch i huvudbyggnadens matsal.

Ledning

Förskolan leds av rektor, Linda Ström. Rektor kontaktas via mejl; linda.m.strom@uddevalla.se eller telefon; 0522–69 51 25. Det går även bra att boka ett möte/samtal med rektor via grundpersonal.

Dra er inte för att kontakta rektor. Ni är alltid välkomna med era mindre eller större frågor såväl som åsikter och synpunkter!

Lokaler och omgivning

Sundsstrands förskola stod färdigbyggd i maj 2020. Lokalerna är ljusa och väl anpassade till den utbildning som bedrivs i förskolan. Utemiljön är också anpassad till den moderna förskolan och erbjuder bland annat odlingsmöjligheter och utomhuskök.

Sundsstrands förskola ligger nära både skog och hav som vi besöker med jämna mellanrum. Skogen besöker vi i regel varje vecka!

Vi har också nära till kommunala busshållplatser som gör det möjligt för oss att besöka Uddevalla stad för exempelvis ett besök på bibliotek eller teater.

Köket

I vårt välutrustade kök arbetar en kock och ett köksbiträde. Köket tillagar vår mat från grunden och bakar bröd till oss varje vecka. Deras vision är att baka i stort sett allt bröd som serveras.

Vi har ett nära samarbete kring måltidspedagogik vilket innebär att alla barn serveras måltiderna via buffé. Vi uppmuntrar barnen att smaka, men tvingar aldrig. Var och en har rätt till sin egen smak. Vi arbetar också med veckans frukt och månadens grönsak. Det innebär att vi presenterar olika typer av frukter för barnen, även mer exotisk frukt. Barnen får se, känna, lukta och smaka. Månadens grönsak serveras dagligen (även med andra grönsaker) i olika former och tillagad på olika sätt. Måltidspedagogik väcker barns nyfikenhet och lust att våga smaka på nya saker och ger på sikt en positiv inverkan på deras förhållningssätt till mat.

Kontakt

Linda Ström, +46 522‑69 51 25

Rektor

linda.m.strom@uddevalla.se

Västra Sundskogsvägen 2

451 90 

Uddevalla

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00