Måltiden är viktig för ditt barn

Måltiden är viktig för ditt barn

Måltidsservice arbetar aktivt för en hållbar miljö och ett bra klimat sedan många år. Vi ökar stadigt de ekologiska inköpen och planerar matsedeln klimatsmart samt efter säsong.

  • Minst 87 % av måltiderna är lagade från grunden och det sprids härliga dofter från nybakat bröd på soppdagarna.
  • Maten lagas i det egna köket på 18 av våra förskolor och endast några få förskolor får maten från ett närliggande kök.
  • En dag i veckan serveras en vegetarisk lunch, ofta med baljväxter, samt varannan vecka serverar vi fisk två gånger.
  • Grönsaker serveras både varma och kalla och det bör vara minst två-tre olika för att passa barns smaklökar.

"Vi vill ha en kortare väg mellan köket och barnen, kocken är en mycket
viktig person för ditt barn. På många förskolor har vi möjlighet att ha
med barn i köket vilket uppskattas av alla."

Det som har gjort detta möjligt är den fantastiska satsningen på Måltidspedagogik i förskolan som Uddevallas förskolor och Måltidsservice driver.

Kontakt

Margreth Lyngstam, +46 522‑69 70 86

Enhetschef

margreth.lyngstam@uddevalla.se

Samhällsbyggnad Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00