Om skolan och fritids

Äsperöd

Äsperödsskolan är en F-6-skola som ligger i östra delen av Uddevalla, nära skogen och natursköna promenadstråk. Skolan byggdes 1967 och var då en högstadieskola. Det är en gammal skola som står inför en omfattande renovering för både byggnad och skolgård. I dagsläget har eleverna en åldersanpassad lekplats och tillgång till fotbollsplan. Skolan har en skolskog med vindskydd i nära anslutning till skolan.

Varje årskurs har tillgång till två klassrum och ett grupprum. Salarna är rymliga och smartboard finns i alla klassrum. Skolan har en stor gemensam samlingslokal med scen och ljudanläggning. Denna lokal används också till skolans bibliotek. Vi har slöjdsalar för trä, metall och textil, hemkunskapssal och musiksal. Idrottssalen är stor och går att dela in till två salar.

Projekt Yrken september 2023

Äsperödsskolan har haft uppstart av höstens första projekt. Alla klasser bjöds in till biblioteket på "tv-inspelning" av det populära tv-programmet "Gissa mitt yrke". Programledaren lotsade tv-publiken och tittarna därhemma genom hela programmet med stöd av både studiovärdinna och ljudtekniker.
Med i programmet fanns också panelen som fick gissa yrken, vilket visade sig inte vara helt lätt.
Skolan och fritids kommer nu att arbeta med projekt yrken i 3 veckor. Vi ska lära oss mer om yrken som är viktiga för vår skola.

LGR22

Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola

  • kan göra väl underbyggda val av fortsatt utbildning och yrkesinriktning.

    Skolans mål är att varje elev
  • visar respekt för och hänsyn mot skolans personal och andra elever som en del av det gemensamma ansvaret för arbetsmiljön på skolan

Förslag på sidor