Toggle navigation

Gymnasievalet

På denna sida lägger vi ut mer detaljerad information om gymnasievalet som viktiga datum när det gäller ansökningsprocessen, tider för öppet hus och gymnasiemässor, presentation från föräldramöte, aktuellt utbud av gymnasieutbildningar i Uddevalla osv. Sidan uppdateras efter hand. Detta innebär att sidan ibland är nästan tom och ibland mer påfylld. Kolla gärna på gymnasieskolornas egna hemsidor för den mest aktuella informationen.

Infon på denna sidan kompletteras med den mer allmänna gymnasieinfon som är gemensam för kommunen. Den hittar du här. Här kan du tex. läsa om vilka de nationellaprogrammen är, vad som krävs för att bli behörig till gymnasiet, länkar till gymnasieskolorna i Uddevalla och andra länkar som är bra att ha gällande gymnasievalet.

Viktiga datum inför gymnasievalet

Du söker via antagning.fyrbodal.se där du klickar dig vidare till Indra (det är också här du kan se ditt preliminärbesked, får ditt antagningsbesked, svarar på ditt antagningsbesked).

Viktiga datum 2019-2020:


Obs! Glöm inte att spara inloggningsuppgifterna ni får hem (skickas hem i början av december)/skriv upp nytt lösenord. De behövs under hela antagningsperioden.


Tider för öppet hus och gymnasiemässor på skolorna i Uddevalla

Det är viktigt att informera sig inför gymnasievalet. För att få detaljerad information om en viss skola eller ett visst program har man möjlighet att besöka skolorna i Uddevalla kommun då de har ”öppet hus”, samt träffa personal och elever från skolorna på olika gymnasiemässor. Nedan hittar ni tider för detta när det är aktuellt.


Öppet Hus 2019-2020:

 

Fler tider kan tillkomma (brukar annonseras på gymnasieskolornas hemsidor).

Filer från föräldramöte

Här hittar ni PP och brev från föräldramötet Ht 2019 samt översikt över gymnasieutbildningar i Uddevalla.


Kontakt

Åsa Andersson, +46 522‑69 72 02

Studie och yrkesvägledare

asa.m.andersson@uddevalla.se

Norgårdsvägen 12-14

451 75 

Uddevalla

Anna Fernquist, +46 522‑69 77 70

Studie och yrkesvägledare

anna.fernquist@uddevalla.se

Norgårdsvägen 12-14

451 75 

Uddevalla

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00