Toggle navigation

Utbildning, arbetsliv & prao

OBS! Läsåret 20/21 kommer eleverna i år 9 inte att ha någon prao pga. rådande läge med Covid-19. Infon nedan gäller därmed inte för detta läsår.

På denna sida hittar du framförallt aktuell information om årets prao i år 9 på Norgårdenskolan. Sidan uppdateras inför kommande praoperiod, vilket innebär att det ibland finns mer info och ibland mindre info på sidan. På Uddevalla grundskolors gemensamma sida om utbildning, arbetsliv och prao kan du läsa allmän information om bland annat prao, kommunens sommarlovspraktik och länkar till olika hemsidor som rör området. Här kan du läsa denna info.

Hösten 2019 har du som går i år 9 prao vecka 40-41. 

Du kan skaffa din egen praoplats och använder dig då av praoblanketten (du kan ladda ner den här Word, 74 kB.). Den ska fyllas i av handledaren på praoplatsen, som också ska skriva under den. Någon av dina föräldrar/vårdnadshavare ska också skriva under blanketten. Ifylld blankett lämnas till syv så snart som möjligt.

Se till att du och dina föräldrar/vårdnadshavare läser igenom vad som står på praoblankettens båda sidor då det står viktig info om vilket ansvar du och praoplatsen har under praon. Se även till att praohandledaren har uppmärksammat vad som står innan hon/han skriver på blanketten.

Du kan också ansöka om praoplats via praktikplatsen.se . Du loggar in på sidan med det lösenord som du får till din gapp-mail (skolmailen) i v. 35. Sidan är öppen för ansökan 27/8-8/9. Du rangordnar dina önskemål om praoplats och efter 8/9 delar systemet ut praoplatserna (lottdragning). Platser som finns med i praktikplatsen.se ska man inte fråga på själv (risk för dubbelbokningar). När man fått en praktikplats via praktikplatsen.se måste man så snart som möjligt ta kontakt med dem för att presentera sig och kolla så att tider osv. stämmer.

Du har möjlighet att ansöka om ersättning för lunch om du inte äter i en skolmatsal eller blir bjuden av praoplatsen. Ersättningen är 12kr/närvarande dag (vilket motsvarar en skolmåltid). Mer info om detta samt ansökningsblankett hittar du här Word, 78.4 kB.. Ansökningsblankett lämnas till administratör på skolan inom angiven tid.

Du har också möjlighet att ansöka om tillfälligt busskort under praon om du inte redan har skolbusskort eller får skjuts på annat sätt till praon. Busskortet gäller enbart för Uddevalla kommun. Väljer du prao utanför kommunen får du lösa transport på egen hand. Kontantersättning för bensin eller dyl. utgår aldrig. Ansökningsblankett hittar du här. Word, 77.9 kB. Blanketten lämnas till skolans administratör inom angiven tid, i god tid innan praon.

Prata med oss,  och Åsa, om du har frågor och funderingar kring praon, önskar få tips, låna telefon för att ringa en eventuell praoplats osv.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00