Toggle navigation

Utbildning, arbetsliv & prao

På denna sida hittar du framförallt aktuell information om årets prao i år 9 på Norgårdenskolan. Sidan uppdateras inför kommande praoperiod, vilket innebär att det ibland finns mer info och ibland mindre info på sidan. På Uddevalla grundskolors gemensamma sida om utbildning, arbetsliv och prao kan du läsa allmän information om bland annat prao, kommunens sommarlovspraktik och länkar till olika hemsidor som rör området. Här kan du läsa denna info.

Hösten 2018 har du som går i år 9 prao vecka 42-43. 

Du kan skaffa din egen praoplats och använder dig då av praoblanketten (du kan ladda ner den här). Den ska fyllas i av handledaren på praoplatsen, som också ska skriva under den. Ifylld blankett lämnas till syv så snart som möjligt.

Du kan också ansöka om praoplats via praktikplatsen.se . Du loggar in på sidan med det lösenord som du får till din gapp-mail (skolmailen) i v. 36. Sidan är öppen för ansökan 10-21/9. Du rangordnar dina önskemål om praoplats och efter 21/9 delar systemet ut praoplatserna (lottdragning). Platser som finns med i praktikplatsen.se ska man inte fråga på själv (risk för dubbelbokningar). Om du får en plats via praktikplatsen.se ska du ändå ta kontakt med praoplatsen och få en underskrift på praoblanketten. Lämna in underskriven blankett till syv snarast efter att du fått en plats tilldelad.

Se till att du läser igenom vad som står på praoblankettens båda sidor då det står viktig info om vilket ansvar du och praoplatsen har under praon. Se även till att praohandledaren har uppmärksammat vad som står innan hon/han skriver på blanketten.

Du har möjlighet att ansöka om ersättning för lunch om du inte äter i en skolmatsal eller blir bjuden av praoplatsen. Ersättningen är 12kr/närvarande dag (vilket motsvarar en skolmåltid). Mer info om detta samt ansökningsblankett hittar du här.

Prata med oss, Pelle och Åsa, om du har frågor och funderingar kring praon, önskar få tips, låna telefon för att ringa en eventuell praoplats osv.

Kontakt

Åsa Andersson, +46 522‑69 72 02

Studie och yrkesvägledare

asa.m.andersson@uddevalla.se

Norgårdsvägen 12-14

451 75 

Uddevalla

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00